Vězeňská služba: Zakončení kurzu Vězňova cesta

24.01.2024 7:05 | Tisková zpráva

Ve středu 8 odsouzených úspěšně ukončilo kurz "Vězňova cesta", který ve vazební věznici realizovala nezisková organizace Mezinárodní vězeňské společenství (MVS). Při této příležitosti také s ředitelkou MSV Gabrielou Kabátovou pohovořil ředitel vazební věznice, přičemž společně diskutovali zejména možnosti další případné spolupráce.

Vězeňská služba: Zakončení kurzu Vězňova cesta
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Následně v kapli vazební věznice převzali absolventi kurzu certifikáty z rukou paní ředitelky a lektora Vězňovy cesty Vladimíra Bruknera, který je po dobu 8 -ti týdnů kurzem provázel. Slavnostní atmosféru podtrhlo drobné občerstvení, které zajistilo MVS.

„Vězňova cesta“ je prověřený mezinárodní program postavený na Markovu evangeliu a restorativní justici, který probíhá ve věznicích v téměř 40 zemích světa včetně ČR. Odsouzení často uvíznou v mentalitě selhání a ve špatných rozhodnutích, která vedou mimo jiné k opakování trestné činnosti. Vězňova cesta nabízí nenáročnou formou možnost hledání a nalezení duchovního směru, nebo změnu uvažování o smyslu života a jeho směrování. Cílem je, aby odsouzení pochopili svou situaci a získali naději, že zvládnou žít jinak. Výuka bývá hojně provázena dialogy odsouzených s živým zájmem o možnost osobní změny, kterou kurz nabízí na základě prakticky uchopitelných interpretací evangelia Markova a videí, přinášejících svědectví vězněných osob z celého světa.

O projektu více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…