Vězeňská služba podepsala s Českým helsinským výborem společné memorandum

27.07.2022 14:12 | Tisková zpráva

Vězeňská služba ČR a Český helsinský výbor podepsali memorandum, které se týká společného zájmu na podpoře ochrany ústavnosti a zákonnosti v podmínkách výkonu trestu odnětí svobody, výkonu vazby a výkonu zabezpečovací detence. Cílem tohoto memoranda je vytvořit podmínky ČHV pro zjištění objektivního stavu českého vězeňství zejména s důrazem na stav dodržování lidských práv odsouzených, obviněných a chovanců, soulad s Evropskými vězeňskými pravidly a pro případnou spolupráci při eliminaci systémových rizik v dané oblasti.

Vězeňská služba podepsala s Českým helsinským výborem společné memorandum
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Již na začátku tohoto roku se uskutečnilo setkání generálního ředitele VS Simona Michailidise a předsedy Českého helsinského výboru Václava Vlka k aktuálním tématům spolupráce VS ČR a ČHV, kdy mj. prodiskutovali možnosti a podmínky návštěv a monitoringu dobrovolníků výboru ve věznicích, což je součástí právě podepsaného memoranda. Představitelé obou institucí diskutovali také o současné situaci v oblasti podpory rozvoje odborného zacházení s vězněnými osobami a vzdělávání odborných pracovníků ve vězeňství.

Český helsinský výbor, původně Československý helsinský výbor, byl založen v listopadu roku 1988, aby vedle občanské iniciativy zvané Charta 77 a Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných sledoval dodržování a porušování lidských práv v tehdejší ČSSR. V současné době má ČHV 50 členů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…