Vinařská sezóna začíná. Zítra otevírá Vlkova věž

02.04.2015 8:37

Vinařská sezóna ve Znojmě definitivně odstartuje. Zítra se návštěvníkům otevírá Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži, které letos zahajuje svou třetí sezónu. Informační centrum vzniklo před dvěma lety nejen díky spolku VOC Znojmo, ale také za vydatné podpory města Znojma, Znojemské Besedy a Jihomoravského kraje.

Vinařská sezóna začíná. Zítra otevírá Vlkova věž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lahve vína, ilustrační foto

 „Prioritou Informačního centra VOC Znojmo ve Vlkově věži je podpora vinařského turistického ruchu. Návštěvníkům poskytujeme nejčerstvější informace o otevřených sklepích jednotlivých vinařství včetně podrobných informací o všech vinařských akcí, které vinaři pořádají,“ popisuje František Koudela, předseda VOC Znojmo.

Vlkově věž však plní ještě další funkci. Ze speciálního vinného baru mohou návštěvníci degustovat vína VOC Znojmo v přízemí věže. Tento vinný bar je v České republice unikátem, teprve druhým u nás. „Tento vinný bar dokáže udržet otevřenou lahev vína po dobu až čtrnácti dní, aniž by víno ztratilo na své kvalitě. Díky tomu můžeme v rámci degustace nabízet širokou škálu vín, aby si každý vybral to, které mu chutná,“ doplňuje František Koudela. Skleničku vína si mohou vychutnat ale také přímo na ochozu věže – stačí vystoupat po 128 schodech. Odměnou bude krásný výhled na malebné město Znojmo.

Počet návštěvníků Vlkovy věže rok od roku stoupá. „Evidujeme počet těch, kteří si zakoupí vstup na Vlkovu věž. V premiérové sezóně 2013 navštívilo Vlkovu věž na 2 400 lidí, v loňském roce už to bylo 3 200 lidí. Ale těch, kteří si přišli do našeho informačního centra pouze pro informace, bylo ještě mnohem více,“ říká František Koudela. „Věřím, že v nastoleném trendu budeme pokračovat a letos poskytne Informační centrum VOC Znojmo své služby opět hojnému počtu turistů i místních,“ dodává. Vlkova věž je také častým místem, kde si milovníci vína přímo zakoupí lahev VOC Znojmo. Každý rok se jednalo o více než tisíc prodaných lahví.

Informační centrum ve Vlkově věži se návštěvníkům otevírá v pátek 3. dubna. Otevírací dobu viz níže. V případě zájmu je možné objednat si ochutnávku vín VOC Znojmo také individuálně.

Duben a říjen
PÁ – SO, svátky: 10.00 – 18.00
NE: 10.00 – 15.00

Květen – září
PO – ČT, svátky: 10.00 – 18.00
PÁ: 10.00 – 19.00
SO: 9.00 – 19.00
NE: 9.00 – 15.00

Podívejte se na Informační centrum ve Vlkově věži ve Znojmě. Propagační video naleznete zde.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…