Víno z Kobylí: Výroba svatomartinského vína v Kobylí finišuje

29.10.2014 8:59

V Kobylí se začíná s lahvováním Svatomartinského vína. V uplynulých dnech totiž certifikovaní degustátoři v Národním vinařském centru ve Valticích dokončili hodnocení všech vín, které zástupci vinařství Víno z Kobylí připravili na oblíbený svátek sv. Martina.

Víno z Kobylí: Výroba svatomartinského vína v Kobylí finišuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lahve vína, ilustrační foto

Teprve po schválení stanovených kritérií kvality se může víno opatřit známkou Svatovavřinecké. Tato podmínka platí pro všechny vinaře, kteří chtějí toto speciální mladé víno prodávat. Stejně jako v uplynulých letech byli degustátoři s kvalitou produktů Vína z Kobylí spokojeni a tak již dokončení všech příprav na 11. listopadu nic nestojí v cestě. 

V letošní nabídce Svatomartinských pod značkou Víno z Kobylí naleznou milovníci bílých vín odrůdy Müller Thurgau nebo Muškát moravský. Příznivce červených vín jistě potěší Modrý Portugal či Svatovavřinecké. Bonbonkem bude letošní premiéra Zweigeltrebe rosé.

Svatomartinská vína jsou první vína ročníku, se kterým si podle tradice mohou lidé přiťuknout na sv. Martina připadajícího na 11. listopadu v 11.00 hodin nejdříve. Jedná se o vína svěží a ovocitá, která sice zrála pouhých pár týdnů, ale za tuto dobu už stačila získat svůj osobitý charakter. Svatomartinská vína mají lehkou barvu i chuť a nižší obsah alkoholu, obvykle okolo 12 procent.  

Vaše vinařství Kobylí 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…