Vodoléčba rehabilitačního oddělení Nemocnice Prachatice, a. s., má dvě nové vany

06.01.2014 17:01

Poslední loňskou strojní investicí Oddělení rehabilitace Nemocnice Prachatice, a. s., bylo zakoupení dvou van na vodoléčbu.

Vodoléčba rehabilitačního oddělení Nemocnice Prachatice, a. s., má dvě nové vany
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Za bezmála 165 tisíc Kč byla zakoupena celotělová vana pro perličkovou lázeň, jež využívá vodoléčbu mikromasáží kůže a podkoží vzduchovými bublinami, což představuje 122 vzduchových masážních trysek. Součástí zakoupené vany je i podhlavník, lehátko a schůdky do vany pro snadnou přístupnost i pro osoby se sníženou pohyblivostí. Perličkovou lázeň mohou pacienti využít i s různými bylinnými přísadami, rašelinou, případně se solí z Mrtvého moře. Tato vana využívá menšího objemu vody – užitný objem vany je pouze 220 litrů, což představuje nižší provozní náklady.

Pro vodoléčebnou masáž končetin byla zakoupena sedací vana určená pro vířivou lázeň dolních končetin. Vana s modrým LED displejem a schůdky byla pořízena za téměř 150 tisíc Kč. Základními vlastnostmi této vany je akrylátový antibakteriální povrch, moderní ergonomický design a nízká spotřeba vody.

Unikátní tvar vany umožňuje dvě polohy pacienta. Teplá vířivá voda a jemné masáže kůže a podkoží podpoří zlepšení krevního oběhu a metabolizmu, což vede ke snížení bolestivosti, zmenšení otoků a zlepšení hybnosti kloubů. Tato vodoléčba je velmi vhodná po operacích nebo úrazech pohybového aparátu.

Ergonomicky tvarované vany jsou navrženy pro maximální komfort pacienta. Důraz je kladen i na ekonomický provoz s nízkou spotřebou vody. Vany mají přednastavené léčebné protokoly, které usnadňují volbu parametrů vodoléčebné procedury.

Obě vany nemocnice koupila od firmy BTL – zdravotnická technika, a. s., Brno, která klade důraz na spolehlivost a dlouhou životnost svých výrobků.

V Nemocnici Prachatice, a. s., jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 7 500 pacientů. Lékaři zde provedou průměrně dva tisíce operačních zákroků a téměř 185 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 353 dětí. Nemocnice má průměrně 350 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v regionu. V letech 2008-2012 nemocnice proinvestovala celkem 133,9 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…