Vojenská zdravotnická služba převzala nové sanitní vozy

11.11.2018 20:37

Ředitel Sekce podpory Ministerstva obrany generálmajor Jaromír Zůna navštívil v pátek Centrum zdravotnického materiálu v Bystřici pod Hostýnem, aby si prohlédl nová vozidla pro vojenské zdravotníky. Polovinu z těchto 18 objednaných vozů tento týden převzala Agentura vojenského zdravotnictví.

Vojenská zdravotnická služba převzala nové sanitní vozy
Foto: kapitánka Lada Ferkálová, Agentura vojenského zdravotnictví
Popisek: Nové vozy pro vojenské zdravotníky

„V prvé řadě jsem spokojen s tím, jak se daří vojenskému zdravotnictví realizovat své programové cíle a rozvoj. O tom svědčí i právě probíhající přejímka nových sanitních vozidel. Jde o další z řady projektů, zaměřených na modernizaci vozového parku a technologického vybavení vojenského zdravotnictví,“ uvedl generálmajor Jaromír Zůna.

Zakázka v hodnotě desítek milionů se tentokrát týká zdravotnických vozidel určených pro Centra zdravotních služeb Agentury vojenského zdravotnictví, mezi laickou i vojenskou veřejností stále známé jako posádkové ošetřovny, napříč celou republikou.

„Z celkového počtu osmnácti vozidel jsme tento týden obdrželi deváté a další budou následovat v průběhu následujících týdnů,“ potvrdil náčelník Centra podplukovník Drahomír Vančík.

Vozidla pro převoz pacientů

Jedná se konkrétně o vozidla Volkswagen Transporter Kombi T6 ve zdravotnické úpravě. Tyto vozidla ve zdravotnické úpravě zcela vyhovují požadavkům armády, což je zejména převoz pacientů mezi jednotlivými zdravotnickými zařízeními.

Než se vozidla dostanou ke koncovým uživatelům, bude ještě trvat několik měsíců. První předání k užívání Centrům zdravotních služeb je plánováno na začátek roku 2019. Po dodání všech vozidel budou ještě Centrem zdravotnického materiálu dovybavena zdravotnickým materiálem a dalšími prostředky podle přesně specifikovaných požadavků.

Také v minulém roce došlo k zásadní modernizaci vozového parku prvků Agentury vojenského zdravotnictví. Jednalo se o 11 vozidel určených pro zásahové veterinární skupiny Vojenského veterinárního ústavu a vozidla určená k převozu léčiv do Center zdravotních služeb.

Pro úplnost dodáváme, že nové vozy tento týden převzalo také Centrum zabezpečení materiálem technických služeb Štěpánov. 26 kusů nových mikrobusů FIAT Talento Panorama M1 bude postupně předáno Agentuře logistiky, Agentuře vojenského zdravotnictví, Agentuře komunikačních a informačních systémů a útvarům Pozemních a Vzdušných sil AČR (více zde).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec