Vojenské lesy a statky: Matador soutěží Hubert Barták se vrací do reprezentace

12.10.2017 18:37

V české reprezentaci na mistrovství světa v práci s motorovou pilou, které proběhne příští rok v Norsku, budou dominovat dřevorubci Vojenských lesů a statků. Rozhodl o tom poslední kvalifikační závod letošní sezony – Vltavský Pohár v Hradištku.

Vojenské lesy a statky: Matador soutěží Hubert Barták se vrací do reprezentace
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

V norském Lilehammeru budou napřesrok dovednosti českých dřevorubců reprezentovat úřadující mistr republiky Jindřich Fazekaš s ostříleným matadorem Hubertem Bartákem. Dvojici dřevorubců Vojenských lesů a statků doplní v reprezentačním týmu ještě Martin Pňaček, bývalý zaměstnanec státního podniku.

„Zatímco Hubertu Bartákovi stačily k dosažení potřebného množství bodů první dva letošní závody a třetího se již neúčastnil, Martin Pňaček a Jindřich Fazekaš bojovali s Jiřím Andělem a Jiřím Kadavým o nominaci až do poslední disciplíny posledního závodu. Štěstí tentokrát stálo na straně ještě nedávno juniorských závodníků. Tři profesionály v reprezentaci doplní jako junior Martin Švec, mistr světa ve výměně řetězu z roku 2016,“ informoval šéf české reprezentace Pavel Češka.

Ten se posledního kvalifikačního závodu, který proběhl o tomto víkendu nad soutokem Vltavy a Sázavy, zúčastnil ve startovním poli také, společně s dalšími podnikovými dřevorubci Jaroslavem Štelcem a Dominikem Zouharem. V konkurenci tří desítek závodníků, mezi nimiž včetně slovenských a německých reprezentantů nechyběl ani mistr světa z roku 2014 Ulrich Huber, si zástupci VLS vedli dobře. V absolutním pořadí nejlépe dopadl Pavel Češka, který vybojoval stříbrnou pozici, Jindřich Fazekaš obsadil čtvrtou příčku, Jaroslav Štelc 16. místo a Dominik Zouhar 28. příčku.

„Za výsledky závodníků VLS stojí podpora podniku VLS, která spočívá především v materiálním zabezpečení tréninků a možnosti účastnit se celé řady závodů nejen v České republice, ale také v silné závodnické konkurenci soutěží v Německu, Rakousku, Polsku nebo na Slovensku,“ okomentoval to Pavel Češka. Ten také vyzdvihl podporu kolegů z VLS, kteří pomáhají při organizaci tréninků. „V minulých letech jsme měli tréninkové zázemí u Petra Trojáka na „Enklávě“, od letošního roku tuto štafetu velmi úspěšně převzal bývalý zaměstnanec VLS Jiří Kadavý a jeho tréninkové středisko v Ploučnici. Oběma patří poděkování za úspěchy nejen závodníků VLS,“ uzavřel šéf lesní výroby VLS.

VLTAVSKÝ POHÁR 2017

Celkové pořadí:
1. Martin Pňaček
2. Pavel Češka (VLS)
3. Jiří Anděl
4. Jindřich Fazekaš (VLS) …
16. Jaroslav Štelc (VLS) …
28. Dominik Zouhar (VLS)

Kácení:
1. Pavel Češka (VLS)
2. Vojtěch Skružný
3. Martin Pňaček

Výměna řetězu:
1. Jan Anděl
2. Matěj Procházka
3. Jiří Anděl

Kombinovaný řez:
1. Jindřich Fazekaš (VLS)
2. Martin Pňaček
3. Pavel Češka (VLS)

Přesný řez:
1. Ulrich Huber (SRN)
2. Pavel Češka (VLS)
3. Josef Kučera

Odvětvování:
1. Marek Janiga (SR)
2. Jiří Anděl
3. Roman Pospíchal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…