Vojenské lesy a statky dodaly borovičky z Ralska do dětských domovů i seniorům

15.12.2019 17:33

Vánoční stromky z bývalého vojenského prostoru udělají i letos radost nejen dětem na Liberecku, ale nově také seniorům. Státní podnik dodal borovičky, které jsou typickou dřevinou Ralska, letos nejen do osmi dětských domovů v kraji či do místních škol, ale také do domovů pro seniory.

Vojenské lesy a statky dodaly borovičky z Ralska do dětských domovů i seniorům
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Lesníci z divize Vojenských lesů a statků v Mimoni již tradičně rozvezly do sedmi dětských domovů v Libereckém kraji zdarma borovičky. Borovičky, které pocházejí z výchovných zásahů, jsou typickou dřevinou Ralska. Stromky byly vybrány již koncem listopadu, tak aby je příjemci měli na první advent. Následně je lesníci z Mimoně pokáceli a zdarma dovezli do dětských domovů v kraji.

„Radost udělají dětem v domovech v Dubé-Deštné, České Lípě, Dětském centru Sluníčko v Liberci, v Semilech a Frýdlantu, ale také v Krompachu v Lužických horách a Jablonném v Podještědí. Do každého z nich dodáváme jeden velký stromeček do společných prostor a pak několik menších boroviček pro každou tzv. rodinku,“ vysvětlil ředitel divize VLS Mimoň Roman Vohradský.

Výjimkou pak jsou děti z dětského domova v Hamru na jezeře, které si před adventem pro stromky dojely do lesa v bývalém vojenském prostoru samy. Pětici boroviček vybraly a uřízly je společně s lesníky VLS z tamní lesní správy.

Vedle toho státní podnik bezplatně dodá stromky také do několika základních škol a poprvé také do domova seniorů Pampeliška ve Stráži pod Ralskem a domova důchodců v Mimoni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…