Vojenské lesy a statky otevřely dvě cyklotrasy na Boleticku

11.07.2017 9:10

Cyklisté mohou využívat na Šumavě dvě nové stezky, které vedou okolím hory Špičák v blízkosti boletického vojenského prostoru. Trasy přivedou turisty k zaniklé obci Maňávka a lidé se nyní na kole dostanou například z Kájova do Horní Plané. Stezky vybudovaly Vojenské lesy a statky, které do projektu investovaly téměř tři miliony korun.

Vojenské lesy a statky otevřely dvě cyklotrasy na Boleticku
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Cyklotrasy slavnostně otevřel den před začátkem prázdnin ředitel šum,avské divize Vojenských lesů Petr Král se starostou Horní Plané Jiřím Hůlkou.

"Cílem obou investičních akcí bylo vylepšit pro návštěvníky Šumavy spojení mezi Českým Krumlovem a hlavními cíli národního parku. Obě trasy nabízejí cestu unikátními přírodními lokalitami, které byly po desetiletí pro veřejnost nepřístupné, a také nádherné výhledy na lipenskou přehradu, vrcholy Plechý nebo Smrčinu," uved ředitel divize Vojenské lesy a statky Horní Planá Petr Král.

Trasy vedou místy, kde v minulosti existoval vojenský prostor Boletice. Jeho část však armáda od roku 2016 nevyužívá a lokalita je tak přístupná veřejnosti.

„Nové cyklotrasy vedou krásnou přírodní lokalitou v okolí hory Špičák, takže jsou velmi atraktivní. Věřím, že o ně bude velký zájem,“ podotkl starosta Hůlka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…