Volební studio České televize sledovalo přes 2 miliony diváků

23.10.2012 12:18

Zpravodajský kanál veřejnoprávní televize ČT24 věnoval letošním Krajským volbám a volbám do Senátu zcela mimořádnou pozornost.

Volební studio České televize sledovalo přes 2 miliony diváků
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Česká televize před krajskými volbami poprvé v historii odvysílala seriál diskuzních pořadů Otázky Václava Moravce Speciál ze všech 13 krajů. Maraton předvolebního vysílání pak ukončila v sobotu volebním vysíláním, které zasáhlo 2 miliony 122 tisíc dospělých diváků. Zájem, který diváci o toto vysílání projevili, tak potvrzuje klíčovou roli České televize v oblasti aktuálního zpravodajství.

Vysílání Volebního studia programu kontinuálního zpravodajství ČT24, které od 13.30 do 24.00 hodin moderovali Václav Moravec a Marcela Augustová, sledovalo v průměru 279 tisíc dospělých diváků, což představuje 11,59 % share. Ve svém více než desetihodinovém vysílání divákům mimo jiné zprostředkovalo pohledy do zákulisí volebního boje, diskuse s politiky a nezávislými odborníky, bleskový průzkum předvolebního mínění české populace a hlavně průběžně aktualizovaná data sčítání volebních hlasů ze všech krajů. Nejsledovanější částí volebního vysílání se stal blok mezi 17.10-18.55 hodin, který průměrně sledovalo 533 tisíc dospělých diváků, což představuje 24,14 % podílu na sledovanosti.

Václav Moravec úspěch volebního vysílání ČT komentuje slovy. „Průběh předvolebního a volebního vysílání České televize i reakce diváků na něj potvrzují, že ČT24 je zpravodajskou jedničkou v této zemi. Před námi je však ještě druhé kolo senátních voleb, v jehož rámci chceme dostát všem očekáváním, která jsou na Českou televizi kladena.“

Výsledky sledovanosti jednotlivých speciálů OVM

13 diskuzních pořadů Otázky Václava Moravce Speciál, které předcházely vlastním volbám, sledovalo v průměru 119 tisíc diváků. Dosahovaly průměrného podílu na publiku 3,46 % a každý pořad dokázal v průměru zasáhnout 396 tisíc diváků. Celkový zásah všech 13 Speciálů OVM byl 1 milion 828 tisíc dospělých diváků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.