Výbor projedná valorizaci příspěvků pro zdravotně postižené

08.06.2015 20:12

Vládní výbor pro zdravotně postižené občany na svém jednání v úterý 9. června 2015 projedná valorizaci příspěvků pro zdravotně postižené. Navýšením příspěvků chce vláda pokračovat v naplňování svého závazku navyšovat příspěvek pro zdravotně postižené.

Výbor projedná valorizaci příspěvků pro zdravotně postižené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Parlament ČR Poslanecká sněmovna

Příspěvek slouží osobám se zdravotním postižením a jejich blízkým k zajištění potřebné pomoci zejména prostřednictvím služeb sociální péče. Jeho výše se odvíjí od stupně fyzické závislosti na druhých. V současné době jeho hodnota činí od 800 do 12 000 korun podle stupně závislosti u dospělého člověka za měsíc. Pro řadu rodin je přitom významným zdrojem příjmů.

Výbor se bude nadále zabývat Zprávou o plnění opatření Národního plánu vytváření rovných příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na období 2010 – 2014 v roce 2014 a Celkovým zhodnocením plnění Národního plánu vytváření rovných příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na období 2010 – 2014 nebo dotačním programem Podpora veřejně účelných aktivit spolků zdravotně postižených.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…