Východočeská expozice na veletrhu HOLIDAY WORLD je zaměřena na fenomén loutkářství

17.02.2017 20:36

Pardubický kraj v této veletržní sezóně i nadále pokračuje ve stávající úspěšné spolupráci s Královéhradeckým krajem, která započala již vloni, a to podepsáním Memoranda o spolupráci v oblasti cestovního ruchu. Oba kraje znovu přichystaly společnou prezentaci pod značkou Východní Čechy, se kterou se představují na veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD v Praze v termínu 16. – 19. února 2017. Stylově tak navazují na velký úspěch česko-slovenského loutkářství, které bylo dne 1. prosince 2016 zapsáno na Reprezentativní seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO.

Východočeská expozice na veletrhu HOLIDAY WORLD je zaměřena na fenomén loutkářství
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Na stánku se návštěvníci velerhu mohou inspirovat k nejrůznějším výletům ve všech regionech východních Čech a dozvědět se novinky na nadcházející turistickou sezónu. Společná expozice je navržena do podoby malého kočovného divadélka či maringotky s pódiem a oponou a doplněna zapůjčenými loutkami z Královéhradeckého loutkového Divadla Drak a z Pippichova divadla z Chrudimi.

Doprovodný program na stánku Východních Čech je sestaven z krátkých scének chrudimského loutkáře z Pippichova divadla, pana Libora Štumpfa, který je hudebně doprovázen harmonikářem z folklorního souboru Kvítek, panem Ondřejem Veselým.

Při scénkách jsou využity speciální marionety. Loutkář je k dispozici také po skončení scénky a návštěvníci si mohou vyzkoušet, jak se vodí loutky. Součástí expozice je také fotokoutek s vyobrazením Kašpárka. 

Své zastoupení tu mají také regionální výrobky a produkty. Mezi nimi například tradiční pardubické perníčky, hořické trubičky, miletínské modlitbičky nebo dřevěné hračky od pana Bukáčka z Pardubického kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…