Vydejte se po Šumných stopách s Davidem Vávrou a Radovanem Lipusem

12.04.2016 14:42

V pátek 15. dubna zavítá na besedu do Českého rozhlasu České Budějovice autorská dvojice David Vávra a Radovan Lipus. Společně s nimi se prostřednictvím televizního pořadu Šumné stopy porozhlédneme po odkazu českých architektů ve světě. Beseda s promítáním začíná v 17 hodin ve studiovém sále.

Vydejte se po Šumných stopách s Davidem Vávrou a Radovanem Lipusem
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Šumné stopy volně navazují na cyklus České televize Šumná města. Po dílech mapujících moderní architekturu měst a městeček Čech, Moravy a Slezska se pozornost autorské dvojice Lipus - Vávra obrátila k neprávem opomíjenému a zapomínanému odkazu českých architektů ve světě. Zvídavý architekt David Vávra nachází stopy českých architektů v Japonsku, Brazílii, Argentině, Bulharsku, Chorvatsku a v řadě dalších států po celém světě. Český stavitelský, technický i architektonický um zanechal své nesmazatelné a respektované otisky na všech kontinentech.

Veřejná beseda v rozhlase s populární autorskou dvojicí David Vávra a Radovan Lipus začíná v pátek 15. dubna v 17 hodin. Předchází jí i rozhlasový rozhovor po 14. hodině v odpoledním radioproudu Českého rozhlasu České Budějovice.  

Vstup je volný. Všichni návštěvníci besedy mají možnost podpořit projekt Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Pomozte nám darovat nevidomým trochu světla.

V květnu přijal pozvání do rozhlasové besedy Host U Tří lvů moderátor a redaktor České televize a českobudějovický rodák Daniel Stach.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách budejovice.rozhlas.cz a na facebook.com/cbrozhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…