Výsledky kontrol v provozovnách stravovacích služeb

06.02.2015 16:54 | Zprávy

Od začátku ledna, kdy se inspektoři Státní veterinární správy poprvé vydali v rámci nových kompetencí na kontroly restaurací, již bylo zjištěno mnoho závažných nedostatků. Nelze tedy pochybovat o tom, že veterinární kontroly (nejen) zvěřiny v provozovnách stravovacích služeb mají svůj význam. Počty a druhy závad se sice liší kraj od kraje, veterinární dozor ale probíhá na všech místech stejně.

Výsledky kontrol v provozovnách stravovacích služeb
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Za pouhý měsíc, kdy platí novela zákona o potravinách, proběhlo celkem 542 kontrol – u 62 z nich byla zjištěna nějaká závada (celkem 240 závad). Nejčastěji se tyto prohřešky týkaly Pardubického kraje, Prahy a Jihomoravského kraje.

Mezi komodity, u kterých byla nejčastěji zjištěna nějaká závada, patří (v tomto pořadí): maso hovězí/vepřové, maso ze zvěřiny, maso drůbeží/králičí, vejce a produkty rybolovu. Nejvíce prohřešků v rámci kontrol zvěřiny se týkalo: sledovatelnosti, čištění a sanitace, skladování surovin a potravin, označení potraviny a nevyhovujících prostor.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Průmyslová produkce i zakázky v červenci vzrostly

22:31 ČSÚ: Průmyslová produkce i zakázky v červenci vzrostly

Průmyslová produkce v červenci meziročně reálně vzrostla o 1,8 %. Meziměsíčně byla vyšší o 0,8 %. Ho…