Vyšlo nové číslo Zpravodaje k aktuální judikatuře Evropského soudu pro lidská práva

19.01.2016 16:17

Ministerstvo spravedlnosti prostřednictvím Kanceláře vládního zmocněnce pro zastupování České republiky před Evropským soudem pro lidská práva („ESLP“) i v roce 2016 pokračuje ve vydávání Zpravodaje věnované aktuální judikatuře Soudu. Nové číslo Zpravodaje vyšlo dnes.

Vyšlo nové číslo Zpravodaje k aktuální judikatuře Evropského soudu pro lidská práva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Zpravodaj je elektronickým čtvrtletníkem a obsahuje anotace aktuálních nejvýznamnějších rozsudků a rozhodnutí ESLP, které jsou přehledně členěny podle oblastí, jichž se jednotlivé judikáty týkají.

Cílem Zpravodaje je zpřístupnit tuto evropskou judikaturu, z velké části dostupnou pouze v anglickém nebo francouzském jazyce (procesních jazycích ESLP), která závazným způsobem vykládá Evropskou úmluvu o lidských právech („Úmluva“), a má tudíž bezprostřední význam i pro Českou republiku.

Zpravodaj, který je připravován ve spolupráci s Ústavním soudem, Nejvyšším soudem, Nejvyšším správním soudem a Kanceláři veřejného ochránce práv, je určen především soudcům, státním zástupcům, advokátům, státním úředníkům, ale také širší veřejnosti.

Spolu s databází judikatury ESLP v českém jazyce je jedním z nástrojů, kterým Ministerstvo spravedlnosti usiluje o zajištění lepšího provádění Úmluvy na vnitrostátní úrovni.

Archiv všech čísel Zpravodaje, jenž vychází od roku 2013, lze konzultovat  zde. K bezplatnému odběru Zpravodaje je možné se přihlásit na adrese kvz@msp.justice.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…