Vyšší důstojníci získali na Univerzitě obrany předpoklady pro rozvoj své kariéry

03.07.2016 15:37

Ve Sněmovním sále brněnské Nové radnice poslední červnový den převzalo téměř 130 absolventů, prezenční i kombinované formy studia, Osvědčení dokládající úspěšné ukončení Kurzu pro vyšší důstojníky.

Vyšší důstojníci získali na Univerzitě obrany předpoklady pro rozvoj své kariéry
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

„Těžko bych ve své paměti hledal vzpomínku, kdy jsem měl příležitost rozloučit se v jediném okamžiku s tolika úspěšnými posluchači kariérových kurzů, jako je tomu dnes,“ uvedl rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl ve svém projevu na úvod čtvrtečního slavnostního vyřazení absolventů Kurzů pro vyšší důstojníky, které se uskutečnily v gesci Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií.

Absolventi KVD ve Sněmovním sále Nové radnice
Absolventi KVD ve Sněmovním sále Nové radnice.

Slavnostního aktu se společně s generálem Přikrylem zúčastnil také ředitel Sekce podpory MO generálmajor Jaromír Zůna, náměstek primátora města Brna Petr Hladík, vedoucí oddělení vzdělávací politiky Odboru vzdělávací politiky Sekce státního tajemníka MO Jana Novotná a další představitelé rezortu, vedení UO a Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií (CBVSS).

Jak dále uvedl rektor-velitel Univerzity obrany, vývoj mezinárodní a vojensko-bezpečnostní situace kladl velké nároky na promyšlené koncipování právě ukončených kurzů a na odborné a pedagogické kvality lektorů a mentorů z CBVSS. „O to více si vážím skutečnosti, že z hlediska dosažených výsledků je prezenční kurz KVD hodnocen jako nejlepší za posledních 7 cyklů a výrazně nadprůměrných výsledků dosáhli i posluchači kombinovaného kurzu KVD 2,“ ocenil generál Přikryl úroveň kurzů.

Ceny pro nejlepší absolventy

Po předání absolventských osvědčení byli oceněni nejlepší účastníci kurzů. Věcný dar náčelníka Generálního štábu AČR obdrželi kapitán Ota Rolenc, podplukovník Luboš Pithard a kapitánka Eva Hájková. Rektor-velitel UO udělil svou cenu mimo jiné kapitánce Daně Ripperové a majoru Ing. Tomáši Machovi.

Na závěr slavnostního vyřazení generálmajor Jaromír Zůna vyzdvihl roli Univerzity obrany při přípravě vyšších důstojníků pro jejich práci v rámci Armády České republiky. Náměstek brněnského primátora Petr Hladík pak poukázal na některé výhody malé armády a v této souvislosti připomněl úspěšnou obranu obyvatel města Brna proti obrovské přesile švédského vojska v průběhu třicetileté války.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na Energetické burze ČMKB

9:33 17. týden na Energetické burze ČMKB

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly v 17. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 441 ti…