Výstava v Senátu zahájila připomínky 700. výročí narození Karla IV.

21.01.2016 21:05 | Zprávy

Výstavou, která přibližuje skutečnou podobu života a díla Karla IV., si Senát jako jedna z prvních institucí připomíná výročí 700 let od narození tohoto významného státníka, politika a diplomata. Expozice byla slavnostně zahájena 21. ledna a potrvá do 12. června 2016.

Výstava v Senátu zahájila připomínky 700. výročí narození Karla IV.
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Výstava zachycuje několik oblastí Karlova působení ve 14. století i přetrvávající stopy jeho činů v současné a evropské společnosti.

„Pro občany je Karel IV., jak se ukázalo v několika anketách, jednoznačně na prvním místě. Jak už to tak bývá, velkou část jeho popularity mají na svědomí možná spíš mýty, které se o Karlovi tradují. Právě proto si myslím, že tato výstava a letošní výroční oslavy jako celek jsou dobrou příležitostí seznámit širokou veřejnost se skutečnou podobou života a díla Karla IV. Ono se pak totiž ukáže, že i když odložíme růžové brýle, zůstává Karel IV. „Otcem vlasti“. Snad nikdo před ním a po něm toho pro tuto zemi nevykonal tolik jako on,“ řekl předseda Senátu Milan Štěch.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.