Vzory do kapsy vás vyvedou z džungle paragrafů

17.05.2014 16:59

Zcela netradiční formu vydání knížky s praktickými radami, jak se orientovat ve změti paragrafů nového občanského zákoníku, zvolila nezisková organizace Vzory.cz. Na portálu Hithit.cz si můžete vybrat, jakou částkou vydání knížky podpoříte, respektive v jaké formě si ji koupíte. Za 99 korun koupíte jen elektronickou verzi knížky, za 230 Kč k ní máte navíc i tu vytištěnou, a když přispějete částkou 300 korun, získáte i originální tričko s „Mám na to právo“.

Vzory do kapsy vás vyvedou z džungle paragrafů
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Připravili jsme knihu plnou praktických vzorů a návodů pro každodenní životní situace. Vzory do kapsy jsou vlastně takovou základní příručkou řešení řady situací podle nového občanského zákoníku,“ vysvětluje autor projektu, předseda spolku Vzory.cz Přemysl Líbal. „Ukradli vám v restauraci bundu a nevíte, jak to sepsat? Nebo potřebujete někomu vystavit plnou moc?“ přesně takové situace naše knížka řeší,“ říká.

Ne každý z nás má právní vzdělání a většina lidí se ztrácí ve světě plném byrokracie, v němž snad na všechno existuje nějaký předpis nebo formulář. Vzory do kapsy jsou doslova a do písmene malou příručkou „přežití“ s novým občanským zákoníkem v každodenním životě. Kniha je totiž plná praktických návodů a vzorů, které pomohou zorientovat se v džungli paragrafů.

„Nemusíte s každým dokumentem běhat k právníkovi, a přitom můžete lépe ochránit svá práva, než když neuděláte nic. Řadu situací, kdy je třeba právních znalostí, si s naší knihou a s trochou zdravého rozumu dokážou lidé vyřešit sami,“ ujišťuje Líbal. Spolek Vzory.cz také provozuje stejnojmenný server www.vzory.cz, jehož redakci tvoří zejména studenti práv z celé České republiky.

„Naším cílem je poradit lidem, jak sepsat základní právní dokumenty nebo smlouvy. Nasměrovat je tím správným směrem. Poradit jim, jak ošetřit a prosadit svá práva, jaký typ smlouvy v tom kterém případě či situaci zvolit, a případně jaký zákon nebo jeho část si k tomu přečíst. Chceme vydat knihu, která bude lidem skutečně pomáhat,“ popisuje Přemysl Líbal.

Aby knížka byla opravdu použitelná v každodenním životě, bude vydána v praktickém formátu, který se vejde do kapsy nebo do kabelky. Vyjít by měla na konci letošního června, pokud se najde dostatek zájemců, kteří na portálu Hithit.cz podpoří její vydání. Pravidlem portálu je, že pokud se cílová částka nevybere, vracejí se peníze. „Že by knížka nevyšla? Toho se nebojíme, zájem je opravdu velký. Hned první den od spuštění nového projektu už její budoucí čtenáři poslali téměř polovinu cílové částky,“ uzavírá předseda spolku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…