Vztahy českých a bavorských státních lesů jsou mimořádně dobré

22.09.2016 18:00

Generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád se 21. září setkal v Mnichově na výstavě zemědělské a lesnické techniky s bavorským ministrem zemědělství Helmutem Brunnerem a vedením tamějších státních lesů, Martinem Neumeyerem a Reinhardtem Neftem.

Vztahy českých a bavorských státních lesů jsou mimořádně dobré
Foto: Lesy ČR
Popisek: Návštěvu zakončili kolegové z oboru na tradičním bavorském Oktoberfestu.

Hovořili o možnostech bližší spolupráce obou podniků, a to nejen v rámci Eustaforu, evropské asociace státních lesů. Řeč byla hlavně o společných přeshraničních projektech. „Oceňuji přístup bavorských kolegů k ochraně přírody spojené s klasickým lesnickým hospodařením. Ani Bavorsko bezhlavě nezavádí v lesích tak zvané divočiny, velkoplošná bezzásahová území. Váží si kulturní krajiny, kterou po léta společně utvářeli drobní sedláci s lesníky. V tom jsme zajedno,“ uvedl Daniel Szórád (na snímku druhý zleva). Podle slov předsedy představenstva bavorských státních lesů Martina Neumeyera (na snímku vpravo) jsou nyní vztahy mezi bavorskými a českými státními lesníky na mimořádně vysoké úrovni. „Snad jako nikdy dřív,“ ocenil setkání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ opět přispěla královskému městu na výsadbu další zeleně

16:05 Nadace ČEZ opět přispěla královskému městu na výsadbu další zeleně

Další výsadbu nové zeleně financovanou Nadací ČEZ v rámci grantu Stromy má za sebou královské město …