Z šuplíku na televizní obrazovku. Česká televize odvysílá Noc pilotů

08.06.2016 11:54

Pohled pod pokličku. Přesně to nabídne tematický večer České televize, během nějž se na televizních obrazovkách objeví osm pořadů, které vznikly jako pilotní díly možných hraných i dokumentárních sérií. První „Noc pilotů“ proběhne na druhém kanálu České televize v pátek 10. června od 20:00 do 01:00.

Z šuplíku na televizní obrazovku. Česká televize odvysílá Noc pilotů
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

„Noc pilotů je tematický večer, kdy diváci mají možnost vidět, jaké další projekty se mohou na obrazovkách České televize objevit, a my budeme rádi, pokud budou mít chuť se podělit o své pocity ze sledování. Určitě tyto názory vezmeme v potaz jako zpětnou vazbu při přípravě programu na další období,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Páteční večer odstartuje ve 20:00 hodin pilotní díl s názvem Uspávačka, který nahlédne do života naší nejznámější sériové vražedkyně Jaroslavy Fabiánové, která ačkoliv byla odsouzena k doživotí, všechna obvinění popírá. Od devíti hodin naváže úvodní díl zamýšleného humoristického seriálu natočeného na motivy románu Gustavea Flauberta Pálava. V hlavních rolích se představí Bolek Polívka a Arnošt Goldflam. Za krásami Spojených států amerických se pak v cyklu Státy států vydá Martin Dejdar.

„Během vývoje nových pořadů se někdy rozhodneme natočit pilotní díl, abychom si ověřili, nakolik scénář hraného seriálu či koncept zábavného pořadu splní očekávání. Některé piloty jsou pak schváleny do výroby celého cyklu, jiné na svou realizaci teprve čekají. Jsou to však díla svébytná a zajímavá, takže nám bylo líto, že je nikdo, kromě pár lidí v testovacím publiku, neuvidí,“ doplňuje ředitel vývoje pořadů a programových formátů České televize Jan Maxa.

Od deseti hodin se mohou diváci těšit na historii a současnost Františkových Lázní očima zvídavého průvodce Jaromíra Hanzlíka v sérii Láznivý svět, na kterou naváže historický dokument z cyklu o nejvýznamnějších bitvách české národní historie Bitevní pole. „Vsadili jsme na propracovanou 3D grafiku znázorňující manévry vojevůdců a pohyby jednotek. Divák se tak snadno zorientuje na rozhlehlém bojišti širokém několik kilometrů. Nechybí ani podrobné vysvětlení bojové taktiky, detailní popis historických ručních zbraní, využití dělostřelectva nebo jízdy na koních. Klíčová je také role průvodce pořadu Jana Plachého, který není pouhým moderátorem, ale zástupcem diváka,“ popisuje kreativní producent Patrick Diviš.

Diváci nepřijdou ani o oblíbený žánr sitcomu. Komediální příběh Člověk kancelářský ukáže prostředí kanceláře, kde přežijí jen ti nejméně schopní. Předposledním z osmi speciálních pořadů bude debata s moderátorem Petrem Šimůnkem Noční hlas, jehož dva hosté – designérka Anna Marešová a spisovatel Tomáš Sedláček přiblíží, jak se jim podařilo realizovat své nápady. Večer pak uzavře talk show Mirky Zlatníkové Dobré konce, která si u šálku čaje povídá s obyčejnými lidmi i celebritami o momentech, které přinesly zásadní životní změnu pro ně i jejich okolí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…