ZP MV ČR: Nový bonus klientům - 300 korun na nákup dezinfekce

18.03.2020 10:02

ZP MV ČR rozšiřuje pro své klienty nabídku příspěvků z fondu prevence. Nově jim přispěje 300 korun na nákup dezinfekce, případně, ve chvíli, kdy budou k dostání, i na nákup roušek a respirátorů.

ZP MV ČR: Nový bonus klientům - 300 korun na nákup dezinfekce
Foto: zpmv.cz
Popisek: Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra - logo

„V složitém období epidemie koronavirem se snažíme pro klienty dělat maximum. Je samozřejmostí, že uhradíme lékařem předepsaná vyšetření a nemocným léčbu, ale chtěli jsme ulehčit i ostatním. Proto jsme se rozhodli přijít s novým příspěvkem z fondu prevence na nákup pomůcek, které mohou pomoci našim klientům v ochraně proti koronaviru,“ uvedl MUDr. David Kostka, MBA, generální ředitel ZP MV ČR.

Nárok na příspěvek vzniká již na prostředky zakoupené od 1. 3. 2020, a bude poskytnut nad rámec běžných příspěvků z fondu prevence.

Podání žádosti prodlouženo

ZP MV ČR zároveň prodloužila s platností od pondělí 16. března 2020 termín pro podání žádosti o příspěvek z fondu prevence ze současných dvou měsíců na měsíce tři. Klienti ZP MV ČR tak dostávají dostatečný prostor na podání žádosti. Tu mohou poslat i s příslušnými doklady poštou nebo vhodit do sběrného boxu na klientských pracovištích ZP MV ČR.

Podmínky budou případně operativně upraveny tak, aby klienti měli dostatek času pro případné vyřešení svých žádostí. I v této mimořádné situaci, kdy jsou klientská pracoviště pojišťovny uzavřena, ZP MV ČR zajišťuje klientům, lékařům, zdravotnickým zařízením a dalším partnerům plnohodnotný servis. Mohou využívat tyto formy komunikace:

V případě, že klienti ZP MV ČR chtějí konzultovat svůj zdravotní stav nebo se zeptat na věci kolem onemocnění koronavirem, mohou využít bezplatnou nonstop asistenční službu Lékař na telefonu: +420 283 002 772, kde jsou jim k dispozici erudovaní lékaři. V případě akutních problémů je třeba se obrátit na svého praktického lékaře, případně krajskou hygienickou stanici. Pro informace je možné volat i na speciální linku MZ ČR 1212.

ZP MV ČR působí na českém trhu již osmadvacátým rokem a je druhou největší zdravotní pojišťovnou v zemi. Má smlouvy se všemi nejvýznamnějšími zdravotnickými zařízeními kdekoliv na území ČR. V současnosti má více než 1,3 milionu klientů. Jako jediná zdravotní pojišťovna v zemi je již tři roky za sebou držitelkou prestižního mezinárodního titulu Czech Superbrands.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…