ZPMV: Víte, kolik stojí ošetření v cizině? Raději se pojistěte

15.07.2017 8:20

Odjíždíte na letní dovolenou do zahraničí? Zkontrolujte, zda máte uzavřené cestovní pojištění. Bez něj nevyjíždějte. Mohlo by vás to stát celoživotní úspory a možná, že i víc.

ZPMV: Víte, kolik stojí ošetření v cizině? Raději se pojistěte
Foto: zpmv.cz
Popisek: Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra - logo

„Mohu uvést případ klientky, která cestovala do USA a spadla tam ze skokanského můstku do vody. Poranila si páteř a obratle. Operovali ji přímo v USA a pojišťovna za tuto léčbu uhradila bezmála dva miliony korun. Kdyby klientka nebyla pojištěna, veškeré náklady by musela zaplatit ze svého,“ upozorňuje Hana Kadečková, tisková mluvčí Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR), která nabízí cestovní pojištění prostřednictvím svého komerčního partnera ERGO pojišťovny.

Pojištění je nabízeno za velmi rozumné ceny. Vybírat můžete z více možných tarifů podle svých možností a preferencí. Základní tarif pro cesty po Evropě, který zahrnuje pojištění léčebných výloh, asistenční služby, pomoc v nouzi, ztrátu cestovních dokladů a trvalé následky a smrt následkem úrazu ve veřejném dopravním prostředku, vyjde dospělého člověka na 12 korun denně. Za pojištění na deset dnů tak zaplatíte 120 korun. Čtyřčlenná rodina s dvěma malými dětmi 420 korun.

Maximum krytí na cestách už za pět stovek

Pokud cestujete mimo Evropu a chcete být kryti komplexně s nejvyššími limity plnění, pak zvolíte nejrozsáhlejší tarif W-Trip MAX. Deset dnů dovolené vás při takovém pojištění vyjde na 520 korun. Pokud s sebou vezmete partnera a dvě malé děti, bude vás toto nejvýše kryté pojištění stát 1860 Kč. Jste-li klienty ZP MV ČR, tato výše pojistného se vám o 20 % sníží, zaplatíte tedy necelých 1500 Kč. To za klid na cestách opravdu stojí.

Léčebné výlohy při cestách po Evropě nejsou omezeny žádným limitem a mimo Evropu se tento limit pohybuje od dvou do 10 milionů korun podle zvoleného tarifu.

NOVINKA: pojištění domácnosti při cestách

„Užitečnou novinkou letošního roku je pojištění domácnosti po dobu vaší zahraniční cesty, a to maximálně 21 dní. Je automatickou součástí cestovního pojištění bez navýšení ceny. Vztahuje se na krádež vloupáním, případně na prokázaný pokus o vloupání,“ doplňuje Hana Kadečková.

Pojistěte pejska i kočičku

Už dva roky je součástí cestovního pojištění ZP MV ČR i připojištění domácích mazlíčků – jak na jejich ošetření u veterináře, tak i na následky jejich případného řádění.

Součástí cestovního pojištění je i pomoc v nouzi – bezúročná půjčka ve výši 30 000 Kč až 50 000 tisíc Kč, podle typu pojištění. Tyto peníze mohou být poukázány cestovateli bezprostředně.

Cestovní pojištění online je samozřejmost

„Samozřejmostí je možnost pojistit se online. Klienti ZP MV ČR mají nárok na rodinnou 20% slevu na pojistném (za rodinu s nárokem na tuto slevu se počítá už jeden dospělý a jedno dítě do 15 let). Nabízíme i skupinovou 10% slevu pro skupiny 5 a více osob (alespoň jeden je klientem ZP MV ČR).

Studenti mají cestovní pojištění zdarma u ZP MV ČR

Studenti, klienti ZP MV ČR, mají cestovní pojištění v základní nabídce zcela zdarma, a to až na 60 dnů v případě jednorázových cest po Evropě nebo až v délce 180 dní při studijním pobytu v rámci Evropy,“ vyjmenovává výhody cestovního pojištění u ZP MV ČR její mluvčí Hana Kadečková. Více podrobnějších informací získáte na kterékoliv pobočce ZP MV ČR nebo na webu www.zpmvcr.cz v sekci pojištěnci - cestovní pojištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…