Za úspěšnou sezonou se spolu s kastelány ohlédl na Sychrově i ministr Herman

13.12.2016 9:51

Letošní sezonu, která bude zatím nejúspěšnější v historii samostatné České republiky, zhodnotil spolu s kastelány památkových objektů ve správě Národního památkového ústavu na jejich výročním zasedání i ministr kultury Daniel Herman.

Za úspěšnou sezonou se spolu s kastelány ohlédl na Sychrově i ministr Herman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Pravidelnou bilanční poradu, jež se tentokrát konala na Sychrově, zahájila generální ředitelka NPÚ Naďa Goryczková.

Kromě vysoké návštěvnosti, s níž souvisí i růst výnosů, vyzdvihla též Lucemburský rok spojený s výročím narození Karla IV. a pestrost programů na památkách. „V současné době vrcholí na hradech a zámcích adventní program, který je velice atraktivní pro širokou veřejnost. Královský advent tak bude symbolickým vyvrcholením sezony, za niž musíme kastelánům i návštěvníkům poděkovat,“ uvedla Goryczková, k jejímž slovům se poté připojil i ministr kultury Daniel Herman.

„Chtěl bych vám dnes osobně poblahopřát ke skutečně mimořádné sezoně. Vážím si vaší nelehké a prospěšné práce a věřte, že jako ministr kultury za vámi stojím,“ prohlásil Herman, jenž zavzpomínal na dobu, kdy působil jako průvodce. „Památkářské prostředí je mi velice blízké a s láskou vzpomínám na dobu, kdy jsem sám dělal svého času průvodce na zámku Hluboká,“ řekl.

Na výročním zasedání na Sychrově kasteláni bilancovali i plánovali. „Národní památkový ústav je dynamickou institucí, která myslí na budoucnost našeho kulturního dědictví, které chceme nejen obnovovat, ale vracet mu i život. Jsem přesvědčena, že máme šanci uspět, neboť Národní památkový ústav má patřičné znalosti i zkušenosti,“ zdůraznila na výročním setkání generální ředitelka NPÚ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.