Zajeďte se od srdce zasmát do Pardubic

26.01.2015 16:24

Ode dneška až do 2. února se ve Východočeském divadle v Pardubicích koná už patnáctý ročník GRAND Festivalu smíchu.

Zajeďte se od srdce zasmát do Pardubic
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

O ceny soutěžní přehlídky divadelní komediální tvorby bude bojovat sedm inscenací, které v minulém roce vznikly v českých a moravských divadlech. V nesoutěžní části festivalového programu se pak představí dalších dvacet divadelních her. Ke zhlédnutí těch nejlepších komedií minulého roku vás do Pardubic zve i Nadace ČEZ, která GRAND Festival smíchu podpořila částkou 250 000 korun.

V soutěžní části festivalu se představí shakespearovské klasiky Mnoho povyku pro nic pražského Divadla v Dlouhé a Zkrocení zlé ženy Činoheráku Ústí, dále představení Lháři z Východočeského divadla Pardubice, absurdní fraška Listopad v podání herců Divadla ABC v Praze, Prokletí nefritového škorpiona Woodyho Allena z Divadla A. Dvořáka Příbram, ostravští herci Divadla Petra Bezruče se singles groteskou Můj romantický příběh a Gogolovy Mrtvé duše z Městského divadla Brno.

Zmíněné inscenace soutěží o Cenu odborné poroty, Cenu studentské poroty a především o srdce diváků v kategorii Komedie diváků. Představení, kterému se podaří nasbírat nejvíce hlasů napříč jednotlivými cenami, bude na závěrečném Galavečeru smíchu udělen titul Komedie roku 2014. Na galavečeru přenášeném ČT budou oceněny i nejlepší herecké výkony a svého předání se dočká také Cena Genia smíchu za mimořádný přínos v herectví, režii či jiné oblasti divadelnictví.

V rámci festivalového programu můžete v Pardubicích navštívit mnoho dalších doprovodných akcí, nesoutěžních komediálních představení, výstav, koncertů i programů pro děti a mládež. „Již patnáctý ročník GRAND Festivalu smíchu, tedy soutěžní přehlídky komediální tvorby divadel České republiky s bohatým doprovodným programem, prostě do Pardubic opět přiveze kvalitní inscenace, výjimečné herecké výkony a zároveň spoustu dobré zábavy. Těšíme se, jak tolik potřebný smích prospěje všem našim návštěvníkům a divákům, kterých na základě návštěvnosti z minulých let očekáváme opět více než osm tisíc,“ řekl Bohumil Kos z Východočeského divadla Pardubice. Bližší informace o programu a možnostech zakoupení vstupenky najdete na www.festivalsmichu.cz.

Nadace ČEZ podpořila GRAND Festival smíchu v rámci svého grantového řízení Podpora regionů, jež je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, osob s handicapem, kultury, sportu, životního prostředí, sociální péče, zdravotnictví, vědy a vzdělání. „Podporou tohoto divadelního festivalu zároveň podporujeme kvalitní kulturu, tradici, zájem široké veřejnosti o české umění a skvělou zábavu. Velmi nás těší, že jsme součástí tohoto týdne plného dobré nálady,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…