Zájem o prohlídky lipenské elektrárny je extrémní, ČEZ program prodlužuje do konce září

16.08.2022 15:03 | Tisková zpráva

Návštěva obří kaverny, komory kulových uzávěrů, turbíny nebo výpustí 160 metrů pod hladinou Lipenské přehrady. To vše nabízí unikátní prohlídky stejnojmenné vodní elektrárny, kterou ČEZ zpřístupnil o prázdninových víkendech. Počet zájemců o exkurzi mnohonásobně převýšil počty volných míst. Proto energetici prodloužili celý program o měsíc, do konce září.

Zájem o prohlídky lipenské elektrárny je extrémní, ČEZ program prodlužuje do konce září
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Dosud bylo podzemí Elektrárny Lipno přístupné pouze výjimečně, veřejnost dostala možnost vstupu do útrob podzemní elektrárny na pravidelných prohlídkách poprvé letos. Podmínkou je, kromě dobrého zdravotního stavu a minimálního věku, i registrace s dostatečným časovým předstihem. Naprostou většinu termínů si zájemci rozebrali v prvních minutách po otevření formuláře.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí
„Je to novinka, čekali jsme, že lidi budou mít chuť se do podzemí podívat, ale zájem byl opravdu extrémní. Protože se na hodně zájemců nedostalo, rozhodli jsme se prohlídky protáhnout až do konce září,“ vysvětluje vedoucí infocenter ČEZ Kateřina Bartůšková.

Původně energetici počítali s tím, že většinu návštěvníků budou tvořit turisté z Lipenska, podle průvodkyň a průvodců ale řada lidí míří k rozlohou největší české přehradě speciálně kvůli návštěvě unikátní elektrárny.

„Máme tady návštěvníky, kteří speciálně kvůli této exkurzi přijíždí z Prahy, Plzně, dokonce i Ostravy. Podobně jako v případě Temelína, Dukovan nebo Dlouhých Strání je vidět, že lidi láká energetika, a hlavně návštěva výjimečných míst,“ doplňuje průvodkyně Hana Marečková.

Exkurze jsou opět zdarma, počet návštěvníků v rámci jedné prohlídky je limitován maximálním počtem osmi osob, všichni musí být starší patnácti let a v dobré fyzické kondici. Registraci je možné najít na webové stránce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.