Zdeněk Svěrák slavnostně odstartuje jubilejní dvacátý ročník Běhu pro Paraple

08.09.2019 7:37

Centrum Paraple, které letos slaví 25. narozeniny, pořádá 14. září 2019 v Malešickém parku v Praze 10 od 14:00 hodin jubilejní dvacátý ročník charitativního Běhu pro Paraple. Běh slavnostně odstartuje zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák. Nebudou chybět koncerty, ani bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Zdeněk Svěrák slavnostně odstartuje jubilejní dvacátý ročník Běhu pro Paraple
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zdeněk Svěrák je český dramatik, scénárista, herec a autor písňových textů

Druhou zářijovou sobotu se Malešický park v Praze 10 promění na centrum sportu a zábavy. Za víření bubnů skupiny Tam - Tam Batucada v něm ve 14 hodin slavnostně odstartuje zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák jubilejní dvacátý ročník tradičního charitativního Běhu pro Paraple.

„Letošní ročník bude koncipován na krátké sprinterské tratě, kde budou mít ti nejodvážnější možnost poměřit síly se současným držitelem českého rekordu, sprinterem Zdeňkem Stromšíkem. Nebude se pouze běhat, ale i jezdit, a to na všech možných odrážedlech, koloběžkách, longboardech, skateboardech, bruslích, kolech a dalších vozítkách. Některá budou k zapůjčení, ale neprohloupí ten, kdo si přiveze vlastní,“ říká ředitel Centra Paraple David Lukeš.

Jako každý rok, ani letos, nebudou chybět koncerty. „Na hlavním pódiu se vystřídají se svým hudebním vystoupením zpěvačka Bára Poláková s kapelou, slovenský písničkář Juraj Hnilica, zpěvák Thom Artway, či pop-rocková kapela Gingerhead,“ vyjmenovává Lukeš.

Program letošního Běhu pro Paraple oživí vystoupení současného mistra světa na BMX, Dominika Nekolného, a parkourová show Pavla Cibulky. Návštěvníci se mohou těšit také na parkourový workshop, ukázku zásahu proti pachateli cvičnými psi, či na přednášku o canisterapii i představení v praxi. Po celou dobu akce bude dostupná pestrá nabídka občerstvení a nápojů.

Centrum Paraple nezapomíná ani na ty nejmenší! V dětském stanu se bude tvořit, chybět nebude oblíbené malování na obličej, skákací hrad či dopravní hřiště. Děti se mohou těšit také na pohádku v podání tradičního loutkařského divadla Zvoneček.

Jako vstupenka na akci a možnost zúčastnit se Běhu, bude sloužit speciální tričko, které lze zakoupit přímo na místě nebo na oficiálním webu Centra Paraple (ZDE).

Posláním Centra Paraple je již od roku 1994 pomáhat lidem po náhle vzniklém poškození míchy uskutečnit změnu ve svém dosavadním fungování a nastavení tak, aby se v jejich životě vyrovnaly příležitosti běžné pro jejich vrstevníky bez znevýhodnění. Klienty podporuje v jejich seberealizaci krátce po úrazu i v průběhu dalšího života.

Videopozvánka na Běh pro Paraple 2019 ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…