Zdrávi došli! Národní muzeum otevírá novou výstavu v Národním památníku na Vítkově

03.06.2019 14:06 | Zprávy

V Národním památníku na Vítkově bude od pátku 31. května k vidění nová výstava s názvem Zdrávi došli!, která vznikla ve spolupráci s Klubem českých turistů. Ten slaví v letošním roce 130. výročí od prvního vydání Časopisu turista a výročí historicky první turisticky značené trasy. Výstava zároveň připomene, že v loňském roce tomu bylo 130 let od založení Klubu českých turistů.

Zdrávi došli! Národní muzeum otevírá novou výstavu v Národním památníku na Vítkově
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Na co konkrétně se mohou návštěvníci těšit? Během procházky expozicí po značených trasách si prohlédnou historické turistické vybavení a dobový oděv nebo cestopisy z konce 19. století. K vidění bude také rozlehlá plastická mapa Krkonoš z počátku 20. století a mnoho zajímavých historických plakátů či fotografií.

„Klub českých turistů neodmyslitelně patří k turistice, která se v naší zemi těší už po dlouhá léta velké oblibě. I proto jsem nesmírně rád, že Národní muzeum mohlo uspořádat výstavu, která důstojně připomene význam i tradici tohoto klubu,“ dodává k výstavě ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. byl položen dotaz

Pane Pikoro, vím že se trápíte s rozpočtem a hledáte úspory.

Kolik by se uspořilo ve státním rozpočtu, kdyby 17.Listopad nebyl svátkem s dnem pracovního volna, ale "jen" významným dnem? Zdá se mi, že tento svátek není slaven důstojně a slouží k útokům na občany s jiným politickým názorem.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Značku Klasa získaly dvě zvěřinové delikatesy

22:03 Lesy ČR: Značku Klasa získaly dvě zvěřinové delikatesy

“Jelení pršut“ a “Trhaný divočák“, masné výrobky z produkce zpracovny zvěřiny v krušnohorských Klíne…