Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Nemocnice Rychnov nad Kněžnou testuje zaměstnance kvůli zjištěné nákaze

14.08.2020 17:56

Tři zdravotníky pozitivní na Covid-19 odhalilo dnešní testování, vyvolané zprávou o nákaze jedné ze zdravotních sester, u které pozitivitu na Covid-19 odhalil preventivní test. Celkem je tedy onemocnění aktuálně potvrzeno u čtyř zdravotníků rychnovské nemocnice, všichni pracují na chirurgickém oddělení. Testování pokračuje u dalších zaměstnanců.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje: Nemocnice Rychnov nad Kněžnou testuje zaměstnance kvůli zjištěné nákaze
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

Nemocnice Rychnov nad Kněžnou neprodleně vyhlásila preventivní zákaz návštěv na všech odděleních. Pacienti směřující na chirurgii jsou přesměrováni na jiná oddělení v nemocnici či do okolních nemocnic. Ve spolupráci s KHS začíná trasování dalších kontaktů. Jakmile bude testování v nemocnici ukončeno a všichni zaměstnanci, u kterých se nákaza prokáže, izolováni, opatření v nemocnici se opět uvolní.

„Objevující se nové případy nákazy Covid-19 je realita dnešních dní, která se nevyhýbá ani zdravotníkům. Jakkoliv mne to mrzí, všechny naše pacienty mohu ubezpečit, že díky nastaveným postupům v našich zdravotnických zařízeních nehrozí ochromení chodu celé nemocnice,“ okomentoval nastalou situaci Ing. Aleš Cabicar, náměstek hejtmana pro zdravotnictví, kterého doplnila předsedkyně představenstva Zdravotnického holdingu KHK, Ing. Ivana Urešová: „Jakmile byly známy první výsledky testů, byla stanovena potřebná opatření, mezi které patří intenzivní testování všech dotčených zaměstnanců. Hned jak budeme znát další výsledky, budeme o nich informovat“.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…