Zdravotnický holding: Rockeři podpoří onkologické oddělení trutnovské nemocnice

01.08.2018 8:59

V pátek 10. srpna se bude ve Velkých Svatoňovicích konat rockový festival Rockohrátkyfest 2018.

Zdravotnický holding: Rockeři podpoří onkologické oddělení trutnovské nemocnice
Foto: ZHKHK
Popisek: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje - logo

Organizátoři akce přivezou fanouškům nejenom koncerty čtyř známých českých kapel, ale rozhodli se také částí výtěžku přispět onkologickému oddělení Oblastní nemocnice Trutnov a. s. Přispět mohou ale také všichni fanoušci kapel Abi-Gail, Komunál, Enola Gay nebo Roxor. Stačí si zakoupit vstupenku na akci.

Podobná akce v takovémto rozsahu se ve Velkých Svatoňovicích koná poprvé. „Naším záměrem bylo umožnit spoluobčanům a lidem z blízkého okolí zažít atmosféru koncertů, jež často navštěvujeme, i u nás „na vesnici“. Již jsme pořádali několik menších akcí, ale takováto je počtem i kvalitou kapel první,“ informuje jeden z organizátorů Jan Hanák, který, jak říká, nedělá akci pro výdělek organizátorů, ale pro radost fanoušků. Ti se tak mohou těšit na čtyři české rockové kapely, které zahrají vlastní produkci.

Radost budou mít ale také onkologicky nemocní, kteří jsou v péči onkologického oddělení Oblastní nemocnice Trutnov. Organizátoři totiž částí výtěžku za vstupného podpoří právě toto oddělení. „Onkologie je místem, kde tráví vážně nemocní bohužel spoustu času, proto část peněz ze vstupného dostane nemocnice na nové zařízení relaxačního koutku. Možná nové prostředí pacientům trochu zlepší náladu či dodá sílu,“ uvádí rozhodnutí organizátorů Jan Hanák. A na co konkrétně peníze půjdou? „Rádi bychom vybavili relaxační koutek o nový nábytek a další zařizovací předměty a celkově ho trochu více zútulnili. Nemocní si zde budou moci posedět s rodinou či přáteli, nebo jen tak v klidu si relaxovat. Děkujeme tímto organizátorům za aktivitu a snahu pomoci,“ říká hlavní sestra Bc. Tereza Dudáčková. Podle vybrané částky pak nemocnice případné další finance doplní ze svého rozpočtu. Začátkem školního roku pak osloví některou ze základních škol, aby místo děti zkrášlily malovanými obrázky.

Na klinické a radiační onkologii ON Trutnov se ročně léčí zhruba 500 pacientů. Nejčastějšími diagnózami jsou nádory prsu, plic a tlustého střeva. Oddělení disponuje jak lůžky, tak ambulancemi vč. mamologické. Od roku 2016 nabízí také nenádorovou radioterapii pro řešení onemocnění jako např. ostruhy patní kosti, artrózy kloubů, entezopatie, apod.) a pro kožní nádory. Zde je ošetřeno ročně zhruba 400 pacientů.

Akce Rockohrátkyfest 2018 se koná (za každého počasí) od 17 hodin ve Velkých Svatoňovicích na parkovišti před restaurací K klub. Vstupenky je možné koupit v předprodeji za 220 Kč anebo na místě za 260 Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…