Ze sbírky pro Ukrajinu věnuje Liberecký kraj statisíce na zdravotní pomůcky

12.01.2023 10:06 | Tisková zpráva

Podpora jednotlivcům i rodinám uprchlíků, které se ocitly v tíživé životní situaci v důsledku válečné situace na Ukrajině. Takový je cíl veřejné sbírky na pomoc Ukrajině, kterou založil zakrátko po vypuknutí konfliktu v březnu loňského roku Liberecký kraj.

Ze sbírky pro Ukrajinu věnuje Liberecký kraj statisíce na zdravotní pomůcky
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Krajští radní nyní schválili využití převážné části vybraných peněz na pomoc uprchlíkům, kteří potřebují zdravotní pomůcky. Aktuální stav konta činí 283 301,21 korun. Za nákup zdravotních pomůcek a služeb kraj vydá 282 900 korun. Obdarovaných uprchlíků bude sedmnáct. „Mezi dary se objevují například tlakoměry, glukometr, invalidní vozík, brýle, speciální ortopedické vložky a obuv či speciální pomůcky pro rozvoj autistických dětí,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Není to první případ pomoci, kterou kraj z této sbírky poskytl. Již dříve v minulém roce uvolnil padesát tisíc korun na nákup invalidního vozíku pro mladého Ukrajince. „Pomoci může každý, včetně firem. Všem, kteří do sbírky přispívají, patří uznání,“ prohlásil hejtman Martin Půta.

Číslo účtu zřízeného u Komerční banky, a.s. je 777 24 02 22/0100 (pro mezinárodní platby IBAN CZ59 0100 0000 0007 7724 0222). Získané finanční prostředky jsou určeny na poskytnutí přímé pomoci jednotlivcům a rodinám uprchlíků, které se ocitly v tíživé životní situaci v důsledku válečné situace na Ukrajině. Použití financí schvaluje Rada Libereckého kraje. Z účtu se mohou pořizovat věci osobní či zdravotní potřeby, ošacení a další nezbytnosti.

Na transparentní účet Liberecký kraj Ukrajině se lze připojit ZDE.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…