Zentity představuje novou verzi populární hry Prší pro iPhone i Mac

10.08.2012 9:21

Společnost Zentity uvedla novou verzi mobilní hry Prší pro iPhone, která má podporu retina rozlišení. Navíc je to první karetní hra, která je dostupná i pro počítače Mac.

Zentity představuje novou verzi populární hry Prší pro iPhone i Mac
Foto: Archiv
Popisek: Zentity

Upgradovaná verze této populární české hry vznikla v partnerství se společností Bonaparte, používá originální dvouhlavé hrací karty a má vyšší rozlišení. Grafika navozuje hospodskou atmosféru. Obsahuje propracované drag & drop ovládání a různé zvukové efekty, jakou jsou tradiční hlášky „Stojíš“ nebo „Bereš dvě“ nebo klasická česká hudba.

Každý hráč Prší má své „peněžní konto“, na které mu jsou přičítány peníze za výhry nebo odečítány v případě prohry. Můžete tak měřit síly s ostatními a porovnat své hráčské schopnosti. Nové Prší nabízí i variantu pro dva hráče na jednom telefonu. Je to ideální společník na cesty vlakem nebo pro deštivé počasí. Hra má českou, slovenskou a anglickou lokalizaci.

„Nové Prší navázalo na úspěchy předchozí verze a během několika dní od jejího uveřejnění na AppStoru si ji pořídily stovky lidí. Většina stažení byla logicky z Čech, což představuje více jak 90 % uživatelů. Zajímavostí je jedno stažení z Hong Kongu,“ řekl Abhishek Balaria, CEO společnosti Zentity. „Naše společnost je známá především díky svým úspěšným bankovním a podnikovým mobilním aplikacím. Zajímavé inovativní projekty a hry nás však baví a chceme v nich i nadále pokračovat.“

Populární hra Prší, kterou považujeme za ryze českou hru, má své kořeny paradoxně v USA, kde je známa pod názvem Crazy 8´s. Hra se do Evropy, kde v mnohých zemích zdomácněla, dostala během druhé světové války s americkou armádou. S různými variantami hry se můžeme setkat například v Německu, kde se jmenuje Mau-Mau, na Slovensku Faraon a v dalších zemích.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…