Zlínský kraj: Ve Zlíně se hovořilo o úpravě rizikových míst na silnicích v kraji

13.10.2018 21:14

Zahájit diskuzi vedoucí k návrhům a následné realizaci konkrétních opatření pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu ve Zlínském kraji – to bylo mimo jiné cílem Dopravní konference s BESIPEM & Fondem zábrany škod, jejíž šestý ročník hostilo ve středu 10. října Kongresové centrum Zlín.

Zlínský kraj: Ve Zlíně se hovořilo o úpravě rizikových míst na silnicích v kraji
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

Mezi odborníky zabývající se problematikou bezpečnosti silničního provozu byl také náměstek hejtmana Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy, který nad konáním konference převzal záštitu.

„Na konferenci zazněly návrhy na úpravu celkem tří rizikových míst ve Zlínském kraji, na nichž často dochází k dopravním nehodám. Jde o úsek silnice II/150 u Poličné, křižovatku na silnici II/495 ve Vlčnově a úsek silnice I/50 u Starého Hrozenkova," informoval Pavel Botek.

V prvním případě jde o frekventovanou silnici mezi Valašským Meziříčím a Bystřicí pod Hostýnem. V dotčeném úseku došlo od ledna 2013 již k 14 dopravním nehodám. Je zde úzká vozovka, bez zpevněných krajnic a vodících čar, kopírující terén. I když zde platí zákaz předjíždění, není zde omezena rychlost. Navrženo tu proto bylo stanovení doporučené rychlosti, instalace vodicích tabulí a odstranění okolní vegetace pro větší přehlednost úseku.

Co se týká křižovatky silnic II/495 a III/4957 ve Vlčnově, nebezpečná je zejména její rozlehlost a s ní související přílišná délka přechodů pro chodce. Od ledna 2013 zde bylo zaznamenáno 10 dopravních nehod. Jako vhodná řešení pro větší bezpečnost byla navržena obnova vodorovného dopravního značení, úprava pruhů a přestavba křižovatky na kruhový objezd.

Úsek silnice I/50 u Starého Hrozenkova je nebezpečný hlavně kvůli kombinaci směrového a výškového vedení trasy. Od ledna 2013 zde došlo k 17 dopravním nehodám. Doporučeno zde proto bylo stanovení doporučené rychlosti a úprava uspořádání vozovky a jejího příčného sklonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…