Zoo Jihlava: Dva rekordy v jednom dni

03.12.2022 20:11 | Tisková zpráva

V jihlavské zoologické zahradě se sešli děti i dospělí v kostýmech a společně tak vytvořili nový český rekord – největší živý betlém. V ten stejný den padl i návštěvnický rekord.

Zoo Jihlava: Dva rekordy v jednom dni
Foto: zoojihlava.cz
Popisek: ZOO Jihlava

Desítky pastýřů, kovářů, oráčů, rybářů a dalších řemeslníků společně s anděly i zvířaty se v jihlavské zoologické zahradě nashromáždili kolem Josefa a Panny Marie s malým Ježíškem. Vytvořili tak český rekord v počtu postav živého betléma. Jihlavská zoologická zahrada tak pokořila předchozí rekord, který byl vytvořen v Safari Parku ve Dvoře Králové, kde se v roce 2007 sešlo 231 postav. Nejsilnější zastoupení měli v živém betlémě žáci ze základní školy T. G. Masaryka. Dohromady se kolem jeslí sešlo 375 postav, a to i s maličkým Ježíškem. Pannu Marii, Josefa a tři krále si zahráli herci z Horáckého divadla.

„Kvůli mrazivému počasí to byla rychlá akce – díky profesionalitě učitelek základní školy jsme děti dokázali kolem jesliček nashromáždit za pár minut. Rekord byl prohlášen přesně v 10 hodin dopoledne, kdy se také zazpívala koleda Ježíšku panáčku. Součástí živého betléma – ale už mimo rekordní sčítání, byli také naši čtyři poníci,“ uvedla mluvčí zoologické zahrady Simona Kubičková.

Akce byla uspořádána ve spolupráci s Českým rozhlasem Vysočina a za bedlivého dohledu pelhřimovské Agentury Dobrý den. Právě ta české rekordy hodnotí a také vydává Českou knihu rekordů, do které bude zapsán i tento nový jihlavský rekord.

Návštěvnický rekord

V Jihlavě dnes padl i druhý rekord. Doposud nejvyšší návštěvnost měla Zoo Jihlava v roce 2019, kdy ji navštívilo 340 600 lidí. Dnes dopoledne branami zoo prošel již 340 601 návštěvník. Zoo je otevřena do konce roku, každý den, včetně svátků.

„Během Vánoc proběhnou speciální prohlídky a připravujeme pro návštěvníky i další program. Nyní doufáme, že se nám letos podaří pokořit i magickou hranici 350 000 návštěvníků,“ doplnila Kubičková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …