Zoo Liberec: Kontaktní zoo pro děti opět otevřena

12.07.2019 20:29

Liberecká zoo opět otevřela tzv. Kontaktní zoo pro děti, která byla z chovatelských důvodů více než čtvrt roku veřejnosti nepřístupná.

Zoo Liberec: Kontaktní zoo pro děti opět otevřena
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Návštěvníci se v ní mohou blíže seznámit s domestikovanými druhy zvířat jako jsou například ovce a kozy kamerunské. Cílem Kontaktní zoo je především přiblížit dnešním městským dětem běžná hospodářská zvířata a život na venkovském statku.

Dlouhá léta si zde malí zájemci mohli také vyzkoušet, jaké je to být malým farmářem a ošetřovatelem. K dispozici jim ve výběhu byly malé hrábě, lopata i kolečko na svoz trusu na kompost. Z důvodu častého nešetrného zacházení návštěvníků s chovanými jedinci i jejich mláďaty a kvůli nerespektování pravidel provozu se ale liberecká zoo rozhodla od této vyhledávané aktivity ustoupit a celý výběh na několik měsíců uzavřít. Během této doby zde postavila nový nízký dřevěný plot, který by měl všechna zvířata před neohleduplným chováním návštěvníků ochránit. Zároveň také poslouží jako bariéra, která zabrání mnohdy zabláceným kamerunským ovcím a kozám skákat a špinit „malé ošetřovatele“. „Pevně doufáme, že tato opatření pomohou k dalšímu hladkému provozu návštěvnicky velmi vyhledávané Kontaktní zoo. Byli bychom velice neradi, kdybychom byli nuceni tento výběh zavřít dětem trvale,“ dodává ředitel David Nejedlo.

Součástí výběhu i nadále zůstává automat, kde si zájemci mohou za 5 Kč zakoupit granule a vlastnoručně naše domestikovaná zvířata nakrmit a pohladit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…