Zoo Olomouc upravuje ceny vstupného

05.03.2024 10:32 | Tisková zpráva

Rodinné vstupné v novém formátu a každé dvě koruny na podporu záchranných projektů. Zoologická zahrada Olomouc upravuje ceník vstupného. Platí od 1. března 2024.

Zoo Olomouc upravuje ceny vstupného
Foto: svaty-kopecek.cz
Popisek: ZOO Olomouc

Novými úpravami ceníku Zoo Olomouc zohledňuje jak požadavky návštěvníků na klasické rodinné vstupné, tak i podporu záchranných projektů. Každé 2 koruny z ceny vstupného totiž přispějí k ochraně zvířat.

Rodinné vstupné zahrada přináší nově ve formátu 2+1, 2+2, 2+3, 2+4, přičemž u variant 2+1 a 2+4 bude navýšeno jen o 10 korun. Úprava ceníku spočívá také ve zvýšení ceny standardního vstupného pro jednotlivce o 20 korun. „Navýšení běžného vstupného jsme dlouhý čas odkládali z důvodu budování inženýrských sítí, z něhož pramenila jistá omezení pro návštěvníky, kterých jsme si byli vědomi. Vstupné pro školy a psy zůstává neměnné, cena vláčku se z původních 50 korun navyšuje na 60 korun,“ uvádí ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň.

Zoo Olomouc se tak tímto krokem zapojuje do finanční podpory svých záchranných projektů. Jednou z hlavních úloh moderních zoologických zahrad je ochrana zvířat a jejich přirozeného prostředí. „Zahrada je členem České koalice pro ochranu biodiverzity, která sdružuje nejenom zoologické zahrady, ale i neziskové organizace a společnými silami působí ve vybraných lokalitách k ochraně přírody. Organizace pomáhá zvláště v rozvojových oblastech se vzděláváním veřejnosti a snaží se různými akcemi a ekologickými aktivitami a konferencemi upozornit na nutnost ochrany životního prostředí,“ vysvětluje mluvčí zahrady Iveta Gronská.

Zoo Olomouc se také aktivně podílí na řadě dalších záchranných projektů, z čehož nejvýznamnější je program Kukang, který se věnuje ochraně outloňů a jejich biotopu na Sumatře. „Prozatím jsme tyto projekty podporovali převážně formou členství, motivací dalších organizací, propagací a osvětou. Na rozdíl od jiných zoologických zahrad po celém světě, které své záchranné programy a projekty podporují finančně,“ dodává Gronská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…