Zoo Ostrava: Do zoo dorazily dvě samice žirafy Rothschildovy

25.07.2023 7:05 | Tisková zpráva

Zoologická zahrada a botanický park Ostrava má dvě nové žirafy. Včera byly z Holandska dovezeny dvě mladé samice. V zoo jsou tak k vidění celkem čtyři žirafy – kromě nových samic ještě další mladá samice a jeden samec. Než si žirafy zvyknou na nové prostředí, zůstane dočasně uzavřen Pavilon afrických zvířat. Lidé však mohou skupinu z dálky vidět ve dvorku přiléhajícímu k pavilonu – z vyhlídky nebo ze safari expresu.

Zoo Ostrava: Do zoo dorazily dvě samice žirafy Rothschildovy
Foto: ZOO Ostrava
Popisek: Zoo Ostrava

Ve středu 19. července 2023 přibyli v Pavilonu afrických zvířat v ostravské zoologické zahradě noví obyvatelé. Jsou jimi dvě mladé samice žirafy Rothschildovy (obě se narodily zkraje roku 2021), které byly přivezeny z holandského Safariparku v Beekse Bergenu, aby v Ostravě rozšířily nově zakládané chovné stádo. Žirafy absolvovaly dlouhou cestu (cca 1200 km) ve speciálním, k přepravě žiraf upraveném přívěsu. Během cesty byly pravidelně krmeny a napájeny. Žirafy vezli zkušení přepravci ze Safari Parku ve Dvoře Králové. Po příjezdu obě samice bez problému vystoupily z vozíku přímo do vnitřního boxu, kde zůstaly po zbytek dne. Dnes jsme je vypustili do venkovního dvorku. S našimi dvěma žirafami se přes bariéru poznaly už v den příjezdu a v kontaktu s nimi byly i venku. Spojovat je budeme později. Vzhledem k tomu, že jsou nové žirafy zatím docela plaché, bude dočasně uzavřen Pavilon afrických zvířat. Návštěvníky prosíme o trpělivost. Žirafy je ale z dálky možné vidět ve venkovních dvorcích, a to z vyhlídek kolem výběhu nebo během jízdy safari expresem.

Zoo Ostrava chová žirafy Rothschildovy od roku 1987. Během této doby se zde narodilo celkem 17 mláďat, 16 z nich se podařilo odchovat, jedno mládě se narodilo mrtvé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…