Zoo Ostrava: Do zoo dorazily dvě samice žirafy Rothschildovy

25.07.2023 7:05 | Tisková zpráva

Zoologická zahrada a botanický park Ostrava má dvě nové žirafy. Včera byly z Holandska dovezeny dvě mladé samice. V zoo jsou tak k vidění celkem čtyři žirafy – kromě nových samic ještě další mladá samice a jeden samec. Než si žirafy zvyknou na nové prostředí, zůstane dočasně uzavřen Pavilon afrických zvířat. Lidé však mohou skupinu z dálky vidět ve dvorku přiléhajícímu k pavilonu – z vyhlídky nebo ze safari expresu.

Zoo Ostrava: Do zoo dorazily dvě samice žirafy Rothschildovy
Foto: ZOO Ostrava
Popisek: Zoo Ostrava

Ve středu 19. července 2023 přibyli v Pavilonu afrických zvířat v ostravské zoologické zahradě noví obyvatelé. Jsou jimi dvě mladé samice žirafy Rothschildovy (obě se narodily zkraje roku 2021), které byly přivezeny z holandského Safariparku v Beekse Bergenu, aby v Ostravě rozšířily nově zakládané chovné stádo. Žirafy absolvovaly dlouhou cestu (cca 1200 km) ve speciálním, k přepravě žiraf upraveném přívěsu. Během cesty byly pravidelně krmeny a napájeny. Žirafy vezli zkušení přepravci ze Safari Parku ve Dvoře Králové. Po příjezdu obě samice bez problému vystoupily z vozíku přímo do vnitřního boxu, kde zůstaly po zbytek dne. Dnes jsme je vypustili do venkovního dvorku. S našimi dvěma žirafami se přes bariéru poznaly už v den příjezdu a v kontaktu s nimi byly i venku. Spojovat je budeme později. Vzhledem k tomu, že jsou nové žirafy zatím docela plaché, bude dočasně uzavřen Pavilon afrických zvířat. Návštěvníky prosíme o trpělivost. Žirafy je ale z dálky možné vidět ve venkovních dvorcích, a to z vyhlídek kolem výběhu nebo během jízdy safari expresem.

Zoo Ostrava chová žirafy Rothschildovy od roku 1987. Během této doby se zde narodilo celkem 17 mláďat, 16 z nich se podařilo odchovat, jedno mládě se narodilo mrtvé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…