Zoo Ostrava: Nelegální nabízení ohrožených outloňů turistům v Thajsku

25.01.2019 20:34

Na dovolené v exotických zemích se mohou turisté setkat s lecjakými lákavými nabídkami. Velmi časté je focení s „roztomilým zvířátkem“.

Zoo Ostrava: Nelegální nabízení ohrožených outloňů turistům v Thajsku
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Kdo by odolal… A vidina nadšených reakcí z takové fotky na Facebooku nebo Instagramu je také velmi lákavá. Ale! Lidé by si měli uvědomit, že zábava je to jen pro ně, že nabízené zvíře je velmi pravděpodobně nelegálně odchycené z přírody a že se navíc může jednat o ohrožený druh, který je i v důsledku těchto aktivit na pokraji vyhubení!

Na thajském ostrově Phuket se tým záchranného programu The Kukang Rescue Program na vlastní oči přesvědčil, že problém využívání divokých zvířat pro pobavení lidí za peníze se týká i ohrožených a chráněných poloopic outloňů. Ti jsou na tamních ulicích, plážích a v restauracích stále nabízeni turistům, mezi nimi i Čechům, k vyfotografování za peníze. Lidé, kteří tyto nelegální aktivity svými penězi podporují, však mnohdy o problému a důsledcích svého jednání vůbec nevědí. Z toho vyplývá, že osvěta a informování široké veřejnosti má pro ochranu outloňů i dalších divokých zvířat zcela klíčový význam.

Podrobnosti naleznete v přiložené tiskové zprávě The Kukang Rescue Program.

Zoo Ostrava je hlavním partnerem záchranného programu The Kukang Rescue Program a již několik let jeho aktivity podporuje. Od roku 2016 se na ochraně outloňů před ilegálním obchodem podílejí také všichni návštěvníci ostravské zoo díky projektu „Koruna ze vstupu“. Od loňského podzimu přispívá každý návštěvník již dvěma korunami. Děkujeme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…