Zoo Zlín: Máme novou lvici

25.03.2023 15:13 | Tisková zpráva

První dny ve zlínské zoo lvice, které budou letos v červenci dva roky, strávila v chovatelském zázemí. Dopřáli jsme jí dostatek času, aby se postupně seznámila s novým domovem a také se samcem Abamboo. Vnitřní boxy lví ubikace jsou rozdělené, lvice se tak mohla sama rozhodnout, jak blízký kontakt se samcem je pro ni přijatelný. V době, kdy byl Abamboo ve venkovním výběhu, jsme Kwale umožnili přístup do všech vnitřních boxů, aby mohla prozkoumat celou ubikaci.

Zoo Zlín: Máme novou lvici
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

V další dnech jsme samce vypouštěli do menšího venkovního výběhu a lvici nabídli vstup do toho rozlehlejšího. Chvíli trvalo, než se Kwale odvážila opustit bezpečí vnitřní ubikace. Právě v těchto dnech tak máte první šanci uvidět naši novou lví krásku Kwale ve venkovním výběhu. Máme skutečně velkou radost, že po dlouhých týdnech jednání a spolupráce s koordinátorem chovu lvů konžských se nám podařilo získat pro samce Abamboo novou budoucí partnerku. Ačkoliv lvy konžské chová 26 institucí v Evropě, za uplynulý rok se podařilo odchovat pouze 7 mláďat.

Teď už je před námi poslední část. Ta nejdůležitější. Spojení lvice se lvem. Přímý kontakt se bude odehrávat nejprve ve vnitřní ubikaci. Teprve až si na sebe obě dvě zvířata zvyknout, vyjdou společně do venkovního výběhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…