„Při přípravě receptury jsem se tentokrát zaměřila především na slady. Jarní ležák je uvařen z kombinace klasického a speciálního sladu zvaného karapils, který pivu dodává vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny. Do každé várky je přidáván v přesně stanoveném množství,“ popisuje novinku Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.
V receptuře samozřejmě kromě hanáckých sladů nechybí ani další tradiční regionální suroviny, několik odrůd kvalitního chmele v čele s tršickým poloraným žateckým červeňákem a vody z tovačovských jezer.
„Jarním ležákem vycházíme vstříc stoupající poptávce po speciálních a silnějších pivech. Doufám, že si novinka, stejně tak jako v případě našich ostatních speciálů, najde své věrné příznivce, kteří ocení její příjemnou hořkost a sílu chuti,“ dodává Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
Článek obsahuje štítky
autor: komerční tisková zpráva
Na co podle vás tak strašně potřebujeme Ukrajince?
A jste nebo nejste pro jejich zařazení do českého sociálního sytému? Jaké konkrétní dávky by jim dávalo ANO, kdybyste byli ve vládě? A komu? Všem Ukrajincům?
Další články z rubriky

20:16 AOPK ČR: Byla otevřena vltavská cyklostezka pod skálou Zámky v pražských Bohnicích
Tentokrát již natrvalo. Sanaci skalního masivu se podařilo dokončit dříve.
- 16:14 Správa železnic: Poradenský tým pro vysokorychlostní PPP projekt je kompletní
- 11:14 ČEZ: Třeboradický „kotel poslední záchrany“ výrobcem teplé vody pro Prahu
- 7:33 Vězeňská služba: Dokumentární projekt Ve službě: Za mřížemi II
- 20:16 FNUSA: Šetrnější přístup k léčbě parodontitidy přináší méně komplikací
- 16:14 ČEZ: Nárůst počtu dobíjení přes 50 %