Zubr Jarní ležák se zaměřil na slady

20.03.2016 20:30 | Zprávy

Speciální slad, tradiční kvašení v otevřených kádích, dlouhé zrání ležáckém sklepě. To jsou hlavní atributy pivní novinky, dvanáctky Zubr Jarní ležák, která bude již od pátku 18. března k dostání ve vybraných restauracích.

Zubr Jarní ležák se zaměřil na slady
Foto: ZUBR
Popisek: ZUBR

„Při přípravě receptury jsem se tentokrát zaměřila především na slady. Jarní ležák je uvařen z kombinace klasického a speciálního sladu zvaného karapils, který pivu dodává vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny. Do každé várky je přidáván v přesně stanoveném množství,“ popisuje novinku Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

V receptuře samozřejmě kromě hanáckých sladů nechybí ani další tradiční regionální suroviny, několik odrůd kvalitního chmele v čele s tršickým poloraným žateckým červeňákem a vody z tovačovských jezer.

„Jarním ležákem vycházíme vstříc stoupající poptávce po speciálních a silnějších pivech. Doufám, že si novinka, stejně tak jako v případě našich ostatních speciálů, najde své věrné příznivce, kteří ocení její příjemnou hořkost a sílu chuti,“ dodává Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Slibujete konsolidaci veřejných financí

Mě zajímá jedno, jak se to dotkne nás občanů? Kde a na čem chcete šetřit? Budete zvyšovat nějaké daně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Na zubačku z Tanvaldu do Kořenova se vrací vlaky, unikátní památka je opravená

7:14 Správa železnic: Na zubačku z Tanvaldu do Kořenova se vrací vlaky, unikátní památka je opravená

Správa železnic dokončila opravu nejstrmější trati v Česku. V úseku mezi Tanvaldem a Kořenovem jsou …