Zvířata v ZOO Tábor si užívají první sníh

25.11.2015 8:00

Ochlazení minulých dnů s sebou přineslo sněhové vločky poprvé také do níže položených míst Česka. Zatímco některé první sníh letošní zimy nepříjemně zaskočil, zvířata v ZOO Tábor si bílé venkovní výběhy přímo užívají. Některé druhy se nyní v Táboře cítí jako v zemi svého původu.

Zvířata v ZOO Tábor si užívají první sníh
Foto: Zoo Tábor
Popisek: Zoo Tábor

Typickým příkladem jsou tygři ussurijští, kteří pocházejí ze Sibiře. „V ZOO Tábor to nyní vypadá více jako v jejich domovině, tedy tajze východní Sibiře. I když stále máme co dohánět. Podle dnešních ranních meteorologických dat klesla teplota v sibiřské Chabarovské oblasti, odkud tygři pochází, na 15 stupňů pod nulu. Tomu se u nás ještě ani zdaleka neblížíme,“ usmál se zoolog ZOO Tábor Ondřej Kott.

Na prvním sněhu řádí ale také ostatní druhy, nejvíce lvi, pumy, medvědi, jeleni, daňci, vlci či kachny. Sněhovou nadílku si přišel prohlédnout také klokan rudokrký, který je ze své domovské Austrálie zvyklý na jiné teploty. Sníh ho zaujal z jiného důvodu. Zjistil, že se v něm dokáže perfektně skrýt. Táborský klokan je totiž albín a ošetřovatelům teď vždy chvíli trvá, než ho v zasněženém výběhu objeví. Schválně, jak dlouho to bude trvat vám. Přijďte si to sami vyzkoušet.

V listopadu a prosinci má ZOO Tábor standardně otevřeno každý víkend od 9:00 do 16:00. Mimořádně přivítá návštěvníky také v pátek 25. prosince a první den příštího roku, tedy v pátek 1. ledna 2016. I v tyto dny bude otevřeno od 9:00 do 16:00.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…