ePojisteni.cz: Polovina českých řidičů netuší, že povinné ručení zdraží

30.12.2013 14:29

Zdražení povinného ručení, které tuzemské pojišťovny chystají v roce 2014, bude pro velkou část tuzemských motoristů nepříjemným překvapením.

ePojisteni.cz: Polovina českých řidičů netuší, že povinné ručení zdraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Celých 43 % českých řidičů totiž o plánovaném zdražení neví. Vyplývá to z průzkumu, který provedla společnost ePojisteni.cz, jež je největším českým online pojistitelem. Jednotlivé pojišťovny přitom ve svých vyjádřeních uvádějí, že předpokládají zdražení o 10 - 15 %.

I ti řidiči, kteří o chystaném zdražení vědí, ale mnohdy přiznávají, že netuší, jak vysoké bude. "Tento názor mělo 28 % oslovených. Celkem to tedy znamená, že 71% českých motoristů má o zdražení jen neúplné nebo vůbec žádné informace," komentuje situaci David Holý z ePojisteni.cz.

Průzkum rovněž potvrdil značnou konzervativnost českých řidičů. Navzdory zvýšení cen hodlá více než třetina z nich u své stávající pojišťovny zůstat. "Téměř 37 % respondentů chce i nadále zůstat u své stávající pojišťovny. Jen 7 % lidí se vyjádřilo, že rozhodně chtějí pojišťovnu změnit. Zbývající část respondentů se bude ještě rozhodovat podle nové ceny povinného ručení," popisuje David Holý.

Při zkoumání historických zkušeností českých klientů s pojišťovnou, u níž mají povinné ručení, vyšel najevo i další nečekaný údaj: Přes 21 % klientů svou pojišťovnu nikdy nezměnilo. "V reálu to znamená, že každý pátý respondent je se svou pojišťovnou buď natolik spokojený, nebo naopak je natolik pohodlný, že se nesnaží najít lepší podmínky u konkurence," říká Holý.

Pokud by klienti měli hledat novou pojišťovnu, většina z nich by hledala pomoc na internetu. "Téměř 58 % respondentů uvedlo, že by využili služeb některého z online srovnávačů. 18 % lidí by si nechalo poradit od svého pojišťovacího či finančního poradce a 9 % by získalo informace v pobočkách pojišťoven. Takové zjištění nás těší; ukazuje, že Češi si na online srovnávače rychle zvykli a považují je za užitečný nástroj," uzavírá David Holý z ePojisteni.cz.

Průzkum společnosti ePojisteni.cz proběhl ve dnech 30.11. až 5.12. a účastnilo se ho 1050 respondentů z celé ČR starších 18 let. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…