Budoucí slovenský premiér označuje své rivaly za blázny a jejich vládu za katastrofu

05.02.2012 12:05

Strana Směr Roberta Fica pravděpodobně vyhraje na Slovensku předčasné volby, plánované na březen. Její podpora je v tuto chvíli více než čtyřicetiprocentní, druhá nejsilnější strana, KDH, má jen 10 % voličské podpory. Proti Smeru se stále vymezují další politické subjekty, které koketují s myšlenkou velké koalice, která by přečíslila Směr. Robert Fico to považuje za nesmyslný slepenec a hlavně katastrofu pro Slovensko.

Budoucí slovenský premiér označuje své rivaly za blázny a jejich vládu za katastrofu
Foto: Gazprom.com
Popisek: Slovenský premiér Robert Fico

"Ja si naozaj neviem predstaviť, a to treba verejnosti asi vysvetľovať, že je pred nami trvalý euroval. Už vieme, že SaS je proti, SNS má s tým problém. Ja predpokladám, že keď sa dostane niektorý z tých politických polobláznov do parlamentu, tiež budú mať s tým vážny problém," řekl k tomu Fico.


Podle Fica stále někdo Slovákům tluče do hlavy, že nejlepší varianta pro Slovensko je sestavení co nejširší vládní koalice proti Smeru. Na to Robert Fico říká: "Všetci, nech ich je sedem alebo osem, sa dajú dohromady, len nech to je viac ako má Smer. Pýtam sa, ako takáto vláda bude prijímať rozhodnutia? Veď ani nevedia, čo politickí poloblázni chcú. A ak ste zavesení na siedmich, ôsmich, alebo deviatich polobláznoch a neviete ako sa budú správať pri európskych témach, ako sa budú správať pri vnútorných témach, nemáte šancu prijať žiadne rozhodnutie. A Slovensko dnes potrebuje vládu, ktorá je schopná prijímať rozhodnutia," míní Fico s tím, že to je dnes velký problém slovenského politického systému. A bude i velanou měrou spoluurčovat sestavení nové vlády…


Alternativou Smeru je silná, stabilní, solidární vláda, složené ze dvou politických subjektů: "Proti tomu je alternatíva zlepenca, ktorý neustále presadzuje SDKÚ. Nie je to o tom, že je to zlepenec, nech majú zlepenec, je to legitímne, ale je to katastrofa pre Slovensko. Verím, že ľudia definitívne pochopia, že to, čo tu bolo 18 mesiacov pod vedením Ivety Radičovej, bolo to najhoršie, čo Slovensko mohlo postihnúť," dodal Fico.

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …