Po Gorile straší Slováky Sasanka. Sulík to považuje za špinavé útoky

27.01.2012 18:33

Po kauze Gorila se na Slovensku objevil další nový dokument, který může zdiskreditovat některé politické strany. Sasanka se tentokrát týká pouze jedné, Svobody a solidarity, která je momentálně druhou nejsilnější stranou.

Po Gorile straší Slováky Sasanka. Sulík to považuje za špinavé útoky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Kvůli kauze Gorila vyšli Slováci do ulic. Demonstrovalo jich několik tisíc a dohlížet na ně musela i policie. Hackeři z hnutí Anonymous se je rozhodli podpořit, a tak zablokovali internetové stránky Penta investments.

Objevil se však další dokument, tentokrát Sasanka. Jde o údajné přepisy SMS zpráv předsedy druhé nejsilnější parlamentní strany Svoboda a solidarita Richarda Sulíka a kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera. Zprávy se týkají volby generálního prokurátora.

Sulík už dokument označil za pamflet. "Tak, jak jsme avizovali už před několika týdny, začínají se stupňovat špinavé útoky na SaS," tvrdí Sulík. Z některých stran totiž zaznívá, že jde o předvolební kampaň. Za šest týdnů se totiž budou konat předčasné volby.

Dokument Sasanka ale není nijak označen, vyšel na internetu. Sulík jeho pravost popřel, ačkoliv přiznal, že Kočnera zná a skutečně s ním komunikoval. Kočner je na Slovensku známý tím, že se v 90. letech neúspěšně pokusil kvůli sporu s majitelem televize Markíza ovládnout tamější nejsledovanější stranici. Použít k tomu měl pracovníky bezpečnostní služby.

reklama

autor: pan

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …