Bývalý šéf dopravního podniku Dvořák je zločinec, řekl Randák na Frekvenci 1

23.03.2012 19:10 | Zprávy

Hostem pořadu Pressklub na Frekvenci 1 byl v pátek bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák. Momentálně se zabývá korupcí díky Nadačnímu fondu proti korupci. V rádiu popsal, jak fond funguje. Ředitele DPP Martina Dvořáka označil za zločince a vyloučil, že by v jeho branži existoval střet zájmů.

Bývalý šéf dopravního podniku Dvořák je zločinec, řekl Randák na Frekvenci 1
Foto: Archiv
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

NFPK často funguje díky tipům od občanů. „Lidé většinou přinášejí nějaké materiály. Hlavně listinné dokumenty, více než nahrávky,“ popsal Randák. Pokud NFPK obdrží informace, je nutné potom podezření ověřit ještě z dalších zdrojů. Podobným způsobem byly odhaleny například nevýhodné smlouvy v pražském dopravním podniku. „Zakázky v dopravním podniku jsou buď předražené nebo jde někomu malá domů,“ tvrdí Randák.

Zneužívá Nečas BIS?

Randák jednoznačně popřel, že by disponoval jakoukoli technikou, kterou by mohl používat například k odposlechům, což napsal časopis Reflex. „Běžte se zeptat do Reflexu, kde tyto nepravdivé informace vzal,“ vyzval moderátora.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: joh

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.