Jakl vyhlásil válku Mladé frontě. Kvůli Mrázkovi a špehování

26.06.2011 21:26

S narušováním soukromí v podobě nahrávek nebo odposlechů mobilních telefonů se v poslední době doslova roztrhl pytel.

Jakl vyhlásil válku Mladé frontě. Kvůli Mrázkovi a špehování

Stejně jako další spolupracovníci prezidenta Václava Klause byl skrz výpisy z mobilního telefonu odposloucháván i jeho tajemník Ladislav Jakl.

SLEDUJEME téma: Nelegální sledování telefonů  

Kvůli svému odposlouchávání se nakonec dostal do křížku nejen s policií, ale i s médii. Konkrétně Mladou frontou Dnes. Ta o závěrech Inspekce Ministerstva vnitra byla podle Jakla informována dříve, než on sám.

S Mrázkem nic neměl

"Referovala o tom tak, aby u čtenářů vzbudila dojem, že nejsem poškozený, ale bůhvízčeho podezřelý. A dokonce mě dala do souvislosti se zavražděným podnikatelem Mrázkem. Že prý jsem „žehlil" nějaké milosti, což je čistokrevná lež. Musím říci, že se mě to docela dotklo," postěžoval si Jakl na EUportálu.

Novinářům zmíněného deníku tak prý poslal sms, v níž žádal objasnění faktu, proč se jej list snaží očerňovat a podsouvat čtenářům například spojitost jeho osoby se zesnulým mafiánským bossem Františkem Mrázkem.

Zvěd se dostal až k Nečasovi?

List však prý jeho výhrady nezajímaly. "...Situace je mimořádně vážná. Naší povinností je o tom psát, zvlášť v případě, že hlavní podezřelý dosadil své lidi až do vlády," napsala prý Jaklovi vedoucí domácí redakce MF Dnes.

Po další krátké smskové přestřelce, o níž se Jak na EUportálu zmiňuje, mu prý MF Dnes mimo jiné sdělila, že se snaží zjistit, proč si jej "Bárta prověřoval."

Toto odhalení zdvihlo prezidentova tajemníka ze židle podruhé. Pokud prý deník ví, že si jej prověřoval bývalý šéf dopravy v současnosti čelící podezření z korupce, měl by to zveřejnit a doložit. Stejně jako jeho údajnou provázanost s "kmotrem Mrázkem", která podle Jakla neexistuje.

Více čtěte:

Německý deník pohaněl Klause. Jakl si to nenechal líbit

Jakl chce zrušit ČT. Diskutovat do ní chodí ale rád, odhalil Šticha
Jakl: Šéfredaktoři, zakažte svým podřízeným číst noviny

Foto: Lukáš Petřík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…