Moravec se trefil do prezidenta: Tohle není Stařec a moře, ale jeho zápisky

30.11.2011 14:44

Na paškál si vzal ve středu moderátor Václav Moravec zápisky prezidenta republiky Václava Klause ze Senegalu. Vyjádřil se k nim na svém profilu na sociální síti Facebook.

Moravec se trefil do prezidenta: Tohle není Stařec a moře, ale jeho zápisky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec

"Poznáte, který literát je autorem následujících vět? „... přede mnou se otevírá nekonečná prostora Atlantského oceánu. Moře neúnavně hučí a bílé čepičky vln stejně neomylně vznikají a zanikají v jakémsi perpetuu mobile..." napsal Moravec svým fanouškům, aby v zápětí dodal:

"Upozorňuji předem, že nejde o ukázku z knihy Stařec a moře. Jde o další díl Zápisků ze Senegalu. Poznáte, kdo je napsal? Hezké romantické středeční ráno při pohledu na vlny v jakémsi perpetuu mobile... VM" uvedla tvář diskusních Otázek Václava Moravce.

Moderátor tak znovu vykopal válečnou sekeru, která mezi ním a Hradem pomyslně poletuje již řadu let.

Jak například ParlamentnímListům.cz v minulosti řekl prezidentův vicekancléř Petr Hájek: "Moravec je malý zakomplexovaný človíček."

Naposledy se k Václavu Moravcovi v červnu vyjádřila hlava státu v rozhovoru pro deník Blesk.
"Politika se absolutně zvrtla. Je otázka, nakolik k tomu přispěli dnešní politici, třeba pouhou svou nevýrazností. A na kolik tomu přispěla éra mediokracie, kdy se politika nedělá ve středu v devět ráno na zasedání vlády, ale v neděli ve 12 hodin u pana Moravce v České televizi. To je děs, to je nesmysl," konstatoval prezident republiky.

KAM DÁL:



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

4:44 „Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

Spalovací motory je třeba hodit na smetiště dějin. Varianta syntetických pohonných hmot je rovněž za…