Nejlepší ministr, musí se brzy vrátit. Noviny opěvují Sašu Vondru

29.11.2012 7:48

Nejlepší ministr, který odchází jenom proto, že ztratil důvěru voličů. Přitom životopis má prý lepší než drtivá většina národa. Tak vidí komentátor Karel Steigerwald konec ministra obrany Alexandra Vondry. Za nějakou dobu by se prý určitě měl do politiky vrátit- je v ní nezbytně potřebný.

Nejlepší ministr, musí se brzy vrátit. Noviny opěvují Sašu Vondru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra.

Pád Alexandra Vondry se podle komentátora MF DNES Karla Steigerwalda čekal dlouho. Z Nečasovy vlády již prý odešla spousta ministrů. Martin Kocourek kvůli odklánění, Vít Bárta pro korupční potíže, Radek John pro absolutní neschopnost.

„Ministr Vondra je jiný případ- jeho pád je zvláštní a důstojný,“ píše komentátor. I sám premiér připustil, že odchází nejlepší ministr obrany a nejkompetentnější člen vlády. Důvody jsou ryze politické. Vondra prohrál senátní volby, při kterých ho doběhla aféra ProMoPro.

„O tom, že se na ní nepodílel, nepochybuje nikdo. Ale spadl na něj politický osud. Jako ministr si to musí odnést,“ píše Steigerwald.

„Vondra je politik kvalitní. Má vlastní živočichopis, který by mu mohla většina národa, včetně nafouklých elit, jen závidět,“ myslí si komentátor. I z toho, jak kosil ošvindlované zakázky na ministerstvu obrany je prý vidět, jak je ho naší politice třeba.

Až si Vondra odkroutí jistou dobu „karantény“, měl by se prý určitě do politiky vrátit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…