Samoživitelka šílí kvůli VV: Ať už zmizí ze sněmovny

23.04.2011 6:44

Nikdo z hostů zastupující veřejnost v pořadu České televize Máte slovo se nevryl divákům do paměti tak jako samoživitelka Kateřina Březová. Začátkem března vmetla během vysílání do tváře ministru Martinu Kocourkovi, že je členem zbabělé vlády, která dělá svinstvo. Následně v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zalitovala, že to nemohla říci jeho kolegovi Miroslavu Kalouskovi.

Samoživitelka šílí kvůli VV: Ať už zmizí ze sněmovny

Hrdinkou prvního březnového vysílání pořadu České televize Máte slovo s moderátorkou Michaelou Jílkovou se stala samoživitelka Kateřina Březová. Tehdy řekla ve studiu pořádně od plic ministru průmyslu a obchodu Martinu Kocourkovi z ODS: „To je svinstvo, co děláte! Styďte se! Jste zbabělá vláda, nic víc."

O den později zalitovala v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, že vládu v pořadu nezastupoval ministr financí Miroslav Kalousek nebo premiér Petr Nečas. „Pana Kalouska považuji za hlavního viníka zadlužení naší země, a to měl ještě před volbami tu drzost posílat lidem složenku s dluhem," zlobila se tehdy Březová.

Související: Svinstvo, zbabělá vláda, řekla samoživitelka. Lituje, že tam nebyl Kalousek


Kalouskova pomoc živnostníkům - nula od nuly pojde

Když se ale ministr financí objevil v nejnovějším díle tohoto pořadu, nezařadila se mezi 575 tisíc diváků, kteří pořad podle dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. sledovali. „Nedívala jsem se. Jenom bych se zbytečně rozčílila," vysvětlila pro ParlamentníListy.cz.

Miroslav Kalousek si ji neudobřil ani tím, že v pořadu zopakoval plán na snížení odvodů na sociální a zdravotní pojištění, což by ji jako OSVČ mohlo vyhovovat. „Nebude to nic moc, má jít jen o mírné snížení. Navíc stoupne daň z příjmů, už se promítne i vyšší DPH, takže nula od nuly pojde," kritizuje Březová pro ParlamentníListy.cz záměry ministra financí.

Věci veřejné neměly vůbec vzniknout, snad brzy zapadnou

Upozorňuje také na to, že důsledkem nižších odvodů na sociální pojištění bude nižší důchod. Pochybnosti pak má i o snížení sazby zdravotního pojištění, protože už teď se resortu zdravotnictví peněz tuze nedostává. „Když někdo tvrdí, že se mají živnostníci dobře, tak ať si uvědomí, že žijeme v nejistotě, že si musíme neustále shánět zakázky, neplatí na nás zákoník práce, nemáme dovolenou. To je přijatelnější jistota zaměstnance, třeba i za menší plat," míní Březová.

Poradkyně v ochraně životního prostředí a ekologii byla silně znechucená nedávnou vládní krizí a především nejmenší koaliční stranou. „Věci veřejné neměly vůbec vzniknout a jen doufám, že tak, jak rychle zazářily, taky zapadnou. Jim šlo při vstupu do politiky jen o peníze. Nevadí mi ale jen Bárta nebo Kočí, ale nově i poslanec Chaloupka s penězi pro asistenta. To je něco tak nechutného, zotročování člověka," rozhorluje se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Březová.

Kvůli aroganci vlády lidem opravdu nezbyde než vyjít do ulic

„Jsem pro předčasné volby, aby se to pročistilo a VV ve sněmovně už nebyly. Bohužel se všichni dohodli, aby zůstali u koryta," mrzí samoživitelku. Ve svém okolí vnímá podobné nálady, o nichž pro ParlamentníListy.cz mluvila profesorka Vladimíra Dvořáková, že je otázkou času, než lidé vyjdou do ulic a dojde ke konfrontacím, které asi sametové nebudou.

„Na to, že jsou Češi tak pasívní, mě až překvapuje, jak radikální hlasy zaznívají. Je dobře, že to teď odbory burcují. Ale lidé sami by měli být aktivnější, aby tu vznikla aktivní občanská společnost. I když si myslím, že si necháváme skoro všechno líbit, tak mi připadá, že se lidé probouzejí, že se jim otevírají oči a brzy poznají, že už jim kvůli aroganci vlády nezbyde nic jiného než do ulic opravdu vyjít," odhaduje Březová.

Související: Pozor na odbory. Zablokovat Prahu není těžké, varuje politolog Doležal


K věci:

Foto: Facebook

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…